Pratęstas Alytiškių iniciatyvų paraiškų teikimo laikas

Įdomių, naujų ir išskirtinių miestiečių idėjų laukiantis „Alytiškių iniciatyvos“ projektas gyventojų patogumui pratęstas dar dviem savaitėm. Jūsų idėjų laukiame iki balandžio 28 d. 

Vaikščiodami po miestą tikrai ne vienas alytiškis yra pagalvojęs, kad būtų smagu jei atsirastų viena ar kita idėją, kurią matė kitame mieste ar kitoje šalyje. Idėjas, kurios pagyvintų laisvalaikio erdves ar papuoštų naujas vietas gali teikti kiekvienas gyventojas nuo 16 metų, kuris yra deklaravęs savo gyvenamąją vietą Alytuje. Kriterijus atitikęs ir gyventojų palaikymo sulaukęs Jūsų pasiūlymas pradžiugins bendruomenę ir įneš naujų spalvų į miesto veidą. 

Visos teikiamos iniciatyvos turi būti viešosios infrastruktūros (išskyrus gatvių/kelių, šaligatvių, pėsčiųjų, dviračių takų įrengimą, rekonstrukciją ir remontą), nekomercinės, gyvenamosios aplinkos gerinimo projektai, kuriems eksploatuoti nereikalinga nuolatinė aptarnaujančio asmens priežiūra.

Ką reikia nurodyti pildant paraišką:

  • Asmens duomenis
  • Projekto pavadinimą, vietą ir trumpą idėjos aprašą
  • Projekto sąmatą
  • Nuotrauką (-as) ar brėžinį (-ius) 
  • Surinkti 20 iniciatyvai pritariančių alytiškių balsų
  • Eksploatacinės išlaidas (pvz., ar bus reikalingas elektros tiekimas, apšvietimas, įrangos perdažymas ar kt.)

Mažos vertės kategorijos projektams skiriama iki 25 tūkst. eurų, o didelės – iki 150 tūkst. eurų. Iniciatyvos bus 100 proc. finansuojamos iš savivaldybės biudžeto lėšų. Tad svarbiausia jūsų idėja, o jos įgyvendinimu pasirūpins savivaldybė!

Projektų idėjų pasiūlymus su teisingai užpildyta paraiškos forma galite palikti Alytaus miesto savivaldybės administracijos priimamajame Rotušės a. 4, Alytuje, arba atsiųsti el. p. info@alytus.lt. Konsultacija teikiama el. p. mindaugas.vaiksnoras@alytus.lt  arba mob. tel. 8 686 12 741. 

Informacija apie valstybinius žemės sklypus suteikiama:
Architektūros, urbanistikos ir žemėtvarkos skyrius el. p. vilma.bartuseviciene@alytus.lt, tel.  8 620 24 759.

Informacija apie infrastruktūrinių objektų statybą:
Statybos skyrius el. p. sigitas.stumbras@alytus.lt, tel. 8 698 25 173.
Miesto ūkio skyrius el. p palmira.raskauskiene@alytus.lt, tel. 8 620 24 019.

Gyventojų dalyvaujamasis biudžetas – tai lėšų paskirstymo būdas, kuris skatina demokratinį požiūrį, skaidrumą ir parodo, koks svarbus yra visuomenės poreikių supratimas ir jų asmeninis įsitraukimas į miesto valdymą.
 
AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą