Rugsėjo 1-osios skambutis į klases sukvietė daugiau kaip 7 tūkst. Alytaus miesto mokinių

Pasibaigus vasaros atostogoms, Rugsėjo 1-osios skambutis į klases šiandien sukvietė daugiau nei 7 tūkst. Alytaus miesto mokinių. Šįryt nedrąsiai mokyklos duris pirmą kartą pravėrė  612 pirmokų, o paskutinę Rugsėjo 1-ąją gimnazijose pasitiko 472 abiturientai. 

Pedagogus, mokinius ir jų tėvelius Mokslo ir žinių dienos proga pasveikino Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis ir vicemerė Jurgita Šukevičienė. Miesto vadovai dalyvavo   Alytaus „Volungės“ progimnazijos ir šv. Benedikto gimnazijos šventiniuose Rugsėjo 1-osios renginiuose. Savivaldybės meras N. Cesiulis taip pat pasveikino Alytaus kolegijos studentus ir dėstytojus.  Vicemerė J. Šukevičienė dalyvavo Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos  ir Muzikos mokyklos šventiniuose Mokslo ir žinių dienos renginiuose.

„Gera stebėti žmones, spinduliuojančius vidine šviesa, išmintimi ir noru mokytis bei mokyti. Rugsėjo pirmoji ypatinga diena ne vien dėl to, kad tai – naujųjų mokslo metų pradžia, bet ir todėl, kad tai naujos kelionės, pilnos iššūkių ir atradimų, pradžia. Sveikinu tuos, kas pirmą kartą peržengė mokyklos slenkstį - naujokus, kurie šiemet prisijungė prie gimnazijos bendruomenės. Puikus pasirinkimas. Neabejoju, kad šie mokslo metai bus nepakartojami. Tikiu, kad šaunioje mokytojų ir mokinių komandoje įgyvendinsite daug puikių idėjų“, – sveikindamas pedagogus, mokinius ir jų tėvelius sakė Alytaus miesto savivaldybės meras N. Cesiulis.

Alytaus miesto savivaldybės vicemerė J. Šukevičienė šventės proga mokytojams linkėjo kantrybės, supratimo ir pakantumo, įkvepiančių idėjų bei drąsos jas realizuojant, mokiniams – žingeidumo, nebijoti bandyti ir klysti, perimti tik geras patirtis, tėveliams – tikėti ir pasitikėti mokytojais ir vaikais, nuolat juos palaikyti ir padrąsinti.

„Rugsėjo 1-oji – naujų žinių ir tikslų pradžia, kuomet įkvėpti vasaros įspūdžių su naujomis jėgomis galime kurti, siekti bei tobulėti. Apsižvalgykite, pažiūrėkite vieni į kitus. Po atostogų pailsėję, išaugę, pasiilgę draugų, bendraklasių. Tikriausiai ryte buvo sunku keltis, norėjosi kad atostogos nesibaigtų. Bet galiu nuraminti – ir mokytojai ne visada nori į mokyklą. Prasideda nauji mokslo metai. Kaip ir kasmet, taip ir šiemet švietimo sistemoje – nemažai pokyčių, kuriuos teks perprasti. Kiekvieni mokslo metai atneša naujovių, nes mokykla yra vieta, kur susitinka įvairių sričių profesionalai, įgaunama įvairių patirčių ir auginamos viltys“, – sakė vicemerė.

Preliminariais duomenimis 2023-2024 mokslo metais Alytaus miesto bendrojo ugdymo mokyklose mokysis 7078 mokiniai ( praėjusiais mokslo metais mokėsi 6 904). Planuojama, kad priešmokyklinio amžiaus vaikų bus apie 650 (praėjusiais metais buvo 572). Alytaus muzikos mokykloje šiemet muzikuos ir vaidybos mokysis 589 mokiniai.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą