Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena Alytuje: kokiuose renginiuose kviečiami apsilankyti senjorai?

Kinas, stalo žaidimai, jaukios popietės, tradicinė arbatėlė su Alytaus miesto savivaldybės meru, koncertas – į šiuos renginius spalio 1–3 d. Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga kviečiami Alytaus miesto senjorai. 

Be to, spalio 1 d. senjorai į renginius, parduotuves ar susitikimus viešuoju transportu galės vykti nemokamai. Šią dieną 12 Alytaus miesto kavinių ir restoranų garbaus amžiaus alytiškius nemokamai vaišins kava ar arbata (kavinių ir restoranų sąrašą rasite https://shorturl.at/dKPRW).

„Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena pakviečia mus stabtelėti ir pagalvoti apie garbaus amžiaus žmones, turtingus patirtimi ir gyvenimo žiniomis. Tai laikas, kai pagalvojame apie savo tėvus, senelius, apie tai, kokį indėlį į mūsų gyvenimus jie įdėjo ir kiek daug vis dar gali padėti. Geru patarimu, palaikymu, o kartais ir kritikos žodžiais jie padeda atrasti sprendimus jaunimui. Džiaugiuosi kiekviena akimirka, praleista diskusijose su garbaus amžiaus alytiškiais, iš jų semiuosi stiprybės. Dėkoju Alytaus kavinių ir restoranų savininkams, atsiliepusiems į iniciatyvą pakviesti senjorus puodelio kavos. Tai rodo, jog mūsų miestas tampa emociškai ir socialiai intelektualus“, –  sako Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis ir kviečia senjorus pabendrauti prie arbatos puodelio.

Tarptautinei pagyvenusių žmonių dienai skirti renginiai prasidės spalio 1 d. 11 val. Šią dieną kino teatre „Dainava“ bus rodomas nemokamas filmas – komedija „Paradas“. Spalio 2 d. Tarptautinei pagyvenusių  žmonių dienai skirtų renginių programoje numatyta stalo žaidimų valandėlė – Senjorų bingo turnyras. Jis vyks Alytaus J. Kunčino viešojoje bibliotekoje. Renginio pradžia 12 val.  Tuo pačiu metu bibliotekos Vaikų ir literatūros skyriuje (Topolių g. 21) prasidės dar vienas renginys – linksma arbatos popietė „Vingriųjų raštų paslaptys“. 

16 val. Alytaus apskrities literatų klubas „Tėkmė“ kviečia senjorus į literatūrinę popietę „Pirma pamislyk, o potam sakyk“ Alytaus kultūros centro Mažojoje salėje. 

17 val. į jaukius pašnekesius prie arbatos puodelio senjorus kviečia Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis, mero pavaduotojai Jurgita Šukevičienė ir Bronius Bieliauskas. Renginys vyks Alytaus kultūros centro antrojo aukšto vestibiulyje. Jam pasibaigus 18 val. AKC Didžiojoje salėje vyks nemokamas grupės „Nerija“ koncertas.

Spalio 3 d. Alytaus kraštotyros muziejus kviečia senjorus nemokamai apsilankyti muziejuje ir jo padaliniuose.

Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą