Ardomas takas sukėlė įtarimų

 

Alytuje darbininkai pradėjo ardyti Sveikatos take trinkeles. Jas pakeis asfaltas. Alytiškiai nesupranta, kam to reikia, nes trinkelės sveikos, o takas lygus. Alytiškiai atšilus orams neilgai džiaugėsi Sveikatos taku, prieš dvidešimt metų nutiestu per visą miestą ant išardyto geležinkelio pylimo. Apie pusantro kilometro atkarpa nuo Pulko iki Sudvajų gatvės virto smėlio taku, nes kelininkai čia išlupo trinkeles. Po to ir kitas beveik tokio pat ilgio ruožas iki Statybininkų gatvės liks be jų, , o asfaltbetonio danga dar tik birželį bus išlieta. Pasirodo, užteko kelių dviratininkų ir riedutininkų žodinių skundų, jog trinkelėmis sunku važiuoti, nes jos esą išsiklaipė, ir be jokių specialistų išvadų suskubta taką ardyti. 

“Kasdien su šeima dviračiais važinėjau tuo taku. Danga tikrai buvo gera. Kiek mieste yra gatvių be šaligatvių ar prastų takų, kuriais skubiai reikėtų susirūpinti", -- piktinosi viena jauna alytiškė.

Kiti alytiškiai įtaria, kad Sveikatos tako tvirtos trinkelės kažkam parūpo ir jos netrukus atsidurs privačiuose kiemuose.

Miesto ūkio skyriaus vedėja Palmira Raškauskienė tvirtino, jog šios trinkelės bus perkeltos į kitas vietas ir iš jų bus nutiesti šaligatviai ten, kur jų nėra. Taip buvo daroma ir pernai, kai iš atnaujinamų gatvių išardytos 2,5 tūkstančiai kvadratinių metrų plytelių buvo panaudotos šaligatviams tvarkyti įvairiose miesto vietose.

Genovaitė RAFANAVIČIENĖ

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą