Alytuje – diplomatų ir specialiųjų ekonomikos atašė konferencija

Į Alytų suvažiavo gausus būrys Lietuvos diplomatų ir specialiųjų ekonomikos srities atašė, reziduojančių įvairiose Europos, Azijos, Amerikos valstybėse. Kasmet aplankantys vis kitą miestą, atašė 2018-ųjų konferencijos Alytuje tema pasirinko kūrybines industrijas. Jau nebestebina, jog Alytus palieka kompaktiško, švaraus ir žalio miesto įspūdį, kuriame gyvena laimingi žmonės. Šįkart diplomatams Alytus buvo pristatytas kaip miestas su augančiu ir dar neišnaudotu kūrybiniu potencialu.

Meras Vytautas Grigaravičius pasveikino susirinkusius, pristatė Alytų – nuoširdžių, svetingų žmonių miestą, ragino jį pristatyti užsienyje ir tarpininkauti mūsų verslininkams, ieškantiems eksporto kontaktų. Vicemeras Tautvydas Tamulevičius, kalbėdamas apie Alytaus ekonomiką, akcentavo pagrindines pramonės šakas ir stipriąsias Alytaus specializacijos sritis: tekstilės, medienos, baldų gamybos pramonę. „Alytuje profesinis ugdymas – vienas pažangiausių Lietuvoje, – teigė Alytaus vicemeras. – Kalbant apie kūrybines industrijas, miesto užduotis – turimą potencialą paversti aukštos pridėtinės vertės inovatyvių produktų gamybos vieta. Tai užtikrintų ne tik darbo vietas ir užmokestį, bet ir miesto vystymąsi ateityje".
Nacionalinių kūrybinių industrijų asociacijos valdybos narė Eglė Opeikienė pristatė kūrybinių industrijų sampratą. Pasak atstovės, viskas, kas aplinkui, kuriama šių industrijų – architektūra, amatai, vizualieji menai, rašytinis žodis. Kūrybinės industrijos Europoje yra sukūrusios apie dvylika milijonų darbo vietų. Artėjančiai ketvirtajai pramonės revoliucijai sąlygosiant būsimą keturiasdešimties procentų darbo vietų trūkumą, tikėtina, jog kūrybinių industrijų atstovų taip stipriai tai nepalies, nes kūrybiškumas – vienas pagrindinių įgūdžių, būtinų išlikti konkurencingiems.
Alytaus kūrybinėms industrijoms atstovavo įvairios įmonės. Prekės ženklą VIECINIS pristatė Milda ir Justinas Staugaičiai, BLISS BY VIOLETA – dizainerė Violeta Baltulionienė, videopaslaugas – Artūras Lavrėnovas, „Oroperatorius", dizaino paslaugas – Lukas Marčiulaitis, „Sumani studija", plečiamą metalo gaminių spektrą – Audrius Dailidonis, UAB „Tankos", tradicinius amatus – Arvydas Švirmickas, Alytaus dailiųjų amatų mokykla, medžio panaudojimą išskirtiniam interjerui – UAB „Medžio simfonija" ir „Alytus Myliu" ženklą – Algirdas Gataveckas ir Artūras Mažeika.

VšĮ „Versli Lietuva" atstovė Renata Nedzinskienė pristatė eksporto skatinimo instrumentus. Renginio pabaigoje bendradarbiavimo su Japonija, Švedija ir JAV rekomendacijomis pasidalijo šiose šalyse reziduojantys diplomatai, o viešoje ekspertų diskusijoje buvo diskutuojama, kaip diplomatai gali padėti įmonėms įeiti į užsienio rinkas. Po renginio diplomatai išvyko aplankyti dviejų Alytaus įmonių – AB „Astra" ir „Alita".

Nepasinaudojusius galimybe užmegzti kontaktus su diplomatais, Užsienio reikalų ministerija kviečia kreiptis pagalbos per savivaldybės administracijos Turto valdymo ir verslo arba Viešųjų ir užsienio ryšių skyrius.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą