Statybų leidimo siekė 25 metus

\

Kelis dešimtmečius pačiame Alytaus miesto centre priešais savivaldybės administracijos pastatą riogsojusį griūvantį privatų mūrinį garažą pagaliau pakeitė šiuolaikiškas statinys..

Miesto vaizdą darkęs "Daukšio nameliu" vadintas mūrinis apgriuvęs garažas buvo nugriautas pernai liepos mėnesį, o vakar toje vietoje naujame pastate įkurtuves šventė "Lietuvos draudimo" skyrius.

Garažo savininkui, miesto garbės piliečiui Juozui Daukšiui buvo išsiųstas įspėjimas ir grėsė baudos, kad jis nesutvarko šio avarinės būklės statinio, nors pats prieš tai per ketvirtį amžiaus savivaldybės
vadovams buvo prirašęs daugiau kaip dvidešimt prašymų leisti rengti teritorijos detalųjį planą ir statybų projektą.

Todėl pagaliau gavus tokius leidimus, apiręs garažas, kuris prieš pusšimtį metų buvo pastatytas kaip lauko sandėliukas šalia chruščioviniais namais vadinto dviaukščio, skubiai buvo nugriautas.

Ir pagal projektavimo bendrovės "Acib" parengtą projektą iš karto pradėtas statyti paslaugų paskirties vieno aukšto pastatas su galimybe įrengti ir antrą.

Pirmiausia svarstyta, jog čia galėtų įsikurti kavinė.

Tačiau iškilus statinio karkasui, savininką susirado Alytuje savo biurą nutarusios parduoti ir šiuolaikinio pastato klientams patogioje vietoje nuomoti nusprendusios bendrovės "Lietuvos draudimas" atstovai.

Projekto autorius architektas Albinas Mocevičius spėjo padėti būsimam nuomininkui pagal jo poreikius pakeisti 215 kvadratinių metrų pastato vidaus išplanavimą.

"Statinys labai modernus su naujausiomis šildymo ir vėdinimo sistemomis, todėl darbuotojams ir klientams sukurtas tinkamiausias mikroklimatas.

Baldų ir pertvarų apdailai naudota balta norvegiška mediena su antracitu. Parinkome ypatingo dizaino patogius baldus.

Bendrovė pati į įrangą įdėjo apie 31 tūkstantį eurų. Nuomos laikas – 5 metai su galimybe ją pratęsti dar penkeriems.. Per tokį laikotarpį ir investicijos turėtų atsipirkti", -- sakė bendrovės "Lietuvos draudimas" paslaugų grupės vadovas Alvydas Šumskus.

Genovaitė Rafanavičienė

lrytas.lt 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą