Pasaulio alytiškių siūlymai miestui: nuo išskirtinio skvero, Europos paslaugų centro iki gyvos muzikos vakarų kiekvienoje kavinėje

Birželio 16-ąją, šeštadienį, antrąją Alytaus miesto šventės dieną, įvyko jau trečiasis Pasaulio alytiškių sambūris. Jis kvietė po visą pasaulį išsibarsčiusius miestelėnus sugrįžti namo – į Alytų! Gyvenantys svetur į savo miestą sugrįžo tam, kad čia atšvęstų jo gimtadienį, pasidalintų miesto ateities vizijomis ir idėjomis.

Pasaulio alytiškių sambūrio metu vyko atvira konferencija, jos metu tiesioginiu teletiltu su mumis bendravo Londone gyvenantys alytiškiai, kurie noriai prisideda prie miesto puoselėjimo ir pasiūlė čia įkurti išskirtinį Pasaulio alytiškių skverą Alytuje – jame augtų iš įvairių šalių suvežti augalai. Trumpai iš Belgijos sugrįžęs ekonomistas Paulius Kunčinas pristatė savo Alytaus viziją, kaip sveikatingumo, sporto ir aktyvaus gyvenimo paslaugų centrą Europoje. Jo nuomone, nors Alytus yra tapatinamas su pramonės miestu, tačiau ateityje daugelis pramonės darbų nyks, žmones pakeis robotai ir dirbtinis intelektas, todėl tam reikia ruoštis. Dainininkas Darius Mileris-Nojus pasidalino mintimis, kaip Alytus gali tapti skambančiu ir dainuojančiu miestu rengiant gyvos muzikos vakarus kiekvienoje kavinėje. Jam norėtųsi, kad Alytaus miesto žmonių lankomose vietose gimtų savotiška tradicija susiburti, pamuzikuoti.

Alytaus kultūros ir meno tarybai atstovavusi Alytaus miesto teatro direktorė Inesa Pilvelytė pristatė parengtą projektą „Mes galime! Kultūros sostinė Alytuje kasdien". Taip pat buvo pristatytas prekės ženklas „Viecinis", kuris moderniai populiarina dzūkų krašto kalbą, taip pat naujas Alytaus miesto ženklas „Alytus Myliu", kurį sukūrė menininkai Algirdas ir Remigijus Gataveckai ir vizualiosios komunikacijos specialistas Artūras Mažeika.

Antrojoje renginio dalyje „City Alumni" kvietė į atviros erdvės forumo dirbtuves „Kartu kuriame Alytų", jas moderavo Rygaudas Guogis, įmonės VšĮ Mokymosi mokykla direktorius. Jose buvo diskutuojama apie tai, ką galime padaryti kiekvienas tam, kad Alytus taptų dar jaukesnis miestas ir ką galime sukurti įvairiose miesto erdvėse.
Jau praeitais metais aktyviems ir labiausiai garsinantiems miesto vardą užsienyje buvo pradėti teikti Alytaus ambasadoriaus garbės ženklai. Pirmuoju tapo žymus kinezetarapeutas Samuelis Tacas, gyvenantis Jungtinėse Amerikos Valstijose. O šiemet už aktyvią profesinę ir visuomeninę veiklą, reikšmingus pasiekimus, išlaikytą tvirtą ryšį su Alytumi bei jo vardo garsinimą ambasadoriais tapo Darius Mileris (Airija), Alvija Černiauskaitė (Jungtinė Karalystė) ir Gitana Pinkevičienė (Vilnius).

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą