Amatų centras „Menų kalvė“ po vienu stogu Druskininkų krašto tautodailininkus suburs jau šiemet

Druskininkai jau šiais metais turės dar vieną traukos centrą - kultūros židiniu jau dabar vadinamo šiuolaikiško ir modernaus amatų centro „Menų kalvė“ įrengimo darbai įgavę pagreitį, juos planuojama baigti šių metų pabaigoje.  Praėjusią savaitę Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojas Linas Urmanavičius, vyriausioji specialistė turizmui ir kultūrai Ingrida Griniūtė ir Ūkio skyriaus vyriausiasis specialistas Tomas Matulevičius aplankė rekonstruojamą kurorto centre esantį buvusios pirties pastatą, kuriame ir įsikurs „Menų kalvė“.  Planuojama, kad centre vyks pažintinės ekskursijos ir edukacijos, veiks  atviros dirbtuvės, kurios leis visiems norintiesiems iš arti pasižiūrėti į menininkų ir tautodailininkų veiklą. Amatų centre taip pat bus įrengta galerija ekspozicijoms, iš kurių norintieji galės įsigyti menininkų kūrinius.

Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojo Lino Urmanavičiaus teigimu, buvusios katilinės patalpose įsikūrusių nevyriausybinių organizacijų pavyzdys parodė, kad susiburti po vienu stogu yra labai gera praktika. „Menų kalvė neabejotinai praturtins kurorto kultūrinį gyvenimą: čia vyks renginiai, plenerai, parodos, vaikai ir jaunimas galės stebėti menininkų ir tautodailininkų darbą ir net patys dalyvauti kūrybos procesuose. Neabejoju, kad atsiras labai daug norinčių aplankyti tokį unikalų centrą“, - sakė L. Urmanavičius.

Be jokios abejonės, amatų centras, kaip ir visi naujai pastatyti ar renovuoti pastatai Druskininkuose, bus pritaikytas judėjimo negalią turintiems žmonėms.

Šis centras taip pat padės sukurti naujas darbo vietas, plėtoti smulkųjį ir vidutinį verslą, iki šiol namuose ar mažose dirbtuvėlėse darbavęsi menininkai turės jų kūrybai pritaikytas erdves.

Druskininkų miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą