Varėnos pasieniečiai įsikels į naują pastatą

 

Trečiadienį Varėnos pasienio rinktinėje vyks naujo administracinio pastato su pagalbinėmis patalpomis atidarymas. Nuo šiol čia pasieniečiai turės kur kas geresnes darbo sąlygas ir bus išspręsta daugelį metų egzistavusi administracinių bei techninių patalpų stygiaus problema.
Ceremonijos pradžia – 11 val. VSAT Varėnos pasienio rinktinė yra įsikūrusi Varėnoje, Alytaus g. 1. Atidaryme dalyvaus įvairių įstaigų ir organizacijų vadovai, VSAT vadovybė, Lenkijos ir Baltarusijos pasieniečiai, kiti svečiai.
Rinktinė veiklą senajame pastate pradėjo dar 1999 m. spalį. Pastatas buvo ankštas ir neatitinkantis nei tarnybos poreikių, nei darbo vietoms keliamų reikalavimų.
Naujo pastato, esančio toje pat teritorijoje kaip ir senasis, rekonstrukcijos ir statybos darbus atliko uždaroji akcinė bendrovė „Irdaiva“. Šio projekto kaina yra 663 300 eurų. Lėšos skirtos iš Lietuvos biudžeto.
Naujo pastato su garažais ir dirbtuvėmis bendras plotas – 687,7 kv. m. Čia įsikurs Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties komanda (SPK), Ikiteisminio tyrimo, Kriminalinės žvalgybos ir Imuniteto skyriai. Taip pat į naujas patalpas persikels VSAT Turto valdymo valdybos Aptarnavimo skyriaus Varėnos pasienio rinktinės poskyrio darbuotojai.
Be įprastų kabinetų, naujame pastate įrengtos persirengimo patalpos SPK pareigūnams, drabužių džiovykla, kuria naudosis po tarnybos lauko sąlygomis grįžę pasieniečiai. Čia bus ir nedidelė treniruočių salė. Geresnės sąlygos naujame pastate bus ir archyvui, iki šiol besiglaudusiam ankštose patalpose sename pastate. Uniformos sandėlis irgi nuo šiol bus didesnis ir patogesnis.
Kartu su naujo pastato atidarymo bei jo pašventinimo ceremonija trečiadienį Varėnos pasienio rinktinėje bus paminėta ir profesinė šventė, Pasieniečių diena. Tikroji jos data yra birželio 29-oji. Pagrindiniai Pasieniečių dienos renginiai penktadienį organizuojami Nidoje.

 

VSAT informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą