Sudvajų gatvėje įrengtas šviesoforas, kurį gali valdyti pėstieji


Šią savaitę perėjoje ties Sudvajų – Kepyklos gatvių sankryža pradėjo veikti šviesoforas. Jo veikimas atnaujintas tam, kad būtų apsaugoti atsinaujinusį sveikatos taką kertantys pėstieji ir dviratininkai. Šviesoforo veikimą gali reguliuoti patys gyventojai.
Sudvajų gatvės perėjoje kasdien į darbą ar šalia esančią Šv. Benedikto mokyklą skuba gyventojai. Pėstiesiems ir dviratininkams taip pat galioja eismo taisyklės ir jie turi vadovautis šviesoforu. Sudvajų – Kepyklos gatvių kelyje žalia šviesa dega, kuomet prie perėjos nėra pėsčiųjų ir dviratininkų. Tačiau jiems priartėjus prie perėjos būtina paspausti mygtuką ir palaukti kol vairuotojams užsidegs raudonos šviesos signalas ir tik tuomet bus galima saugiai pereiti gatvę.
Ankščiau šioje perėjo buvo įjungtas tik geltonos spalvos signalas. Atnaujinus sveikatos taką imtasi papildomų priemonių pėsčiųjų ir dviračių saugumui užtikrinti, nes ši vieta yra gan pavojinga.
„Pėstiesiems ir dviratininkams šviesoforas galioja kai jis yra veikiantis. Prašome gyventojų prisiminti eismo taisykles ir jei automobiliams dega žalios šviesos signalas, perėjoje jie neprivalo sustoti,“- teigia Alytaus miesto savivaldybės Miesto ūkio skyriaus vedėja Palmira Raškauskienė.
Prašome vairuotojų, pėsčiųjų ir dviratininkų atkreipti dėmesį į pasikeitusias eismo sąlygas ir saugoti save bei kitus kelyje.

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą