Pirmieji kintamo svorio treniruokliai – Jaunimo parke


Atgimstantį Jaunimo parką planuojama papildyti dar viena nauja sporto zona. Parke bus įrengti pirmieji Alytuje kintamojo svorio treniruokliai. Tai lyg profesionalus sporto klubas po atviru dangumi, skirtas įvairaus fizinio pasirengimo žmonėms ir profesionalams, norintiems lavinti visas raumenų grupes.
Praėjusią savaitę savivaldybės vadovai kartu su Alytaus sporto ir rekreacijos centro atstovais apžiūrėjo dvi jiems pastatyti tinkančias vietas. Planuojama, kad šie treniruokliai iki metų pabaigos įsikurs jaukioje Jaunimo parko vietoje, kuri bus arti Alytaus sporto rūmų, tam kad sportininkai galėtų sportuoti gryname ore.
„Su jaunimu apie tokio tipo treniruoklių atsiradimą diskutavome dar pernai, nes visi iki šiol mieste įrengti treniruokliai buvo skirti daugiau mankštai, o ne rimtoms viso kūno treniruotėms, kurias esant geram orui bus galima atlikti čia. Tikiuosi tai paskatins dar daugiau žmonių aktyviai leisti laisvalaikį ir prisidės prie Jaunimo parko, saugios ir gyvos miesto zonos, veido“, - teigė Alytaus savivaldybės mero pavaduotojas Tautvydas Tamulevičius.
Šie treniruokliai bus įrengti iš projekto „Mažais žingsneliais sveikos gyvensenos link“. Šį projektą vykdo Alytaus miesto savivaldybė kartu su Alytaus miesto visuomenės sveikatos biuru.
Jaunimo parke taip pat baigiamas įrengti nemokamas viešasis tualetas, kuris turėtų pradėti veikti jau kitą savaitę. Žalios spalvos konteinerinis tualetas bus pritaikytas ir neįgaliesiems. Jame taip pat įrengtas elektrinis šildymas.
Parke laisvalaikį leidžia daug gyventojų ir miesto svečių, kurie džiaugiasi atgimstančiu Jaunimo parku. Dar visai neseniai rugpjūčio mėnesį įrengtas parkūro kliūčių ruožas. Birželio mėnesį UAB „Tankos“ padovanojo miestui lauko gimnastikos kompleksą, praėjusiais metais UAB „Pretendentas“ – stalo tenisą. Stalo žaidimus mėgstantiems senjorams pernai buvo įrengta pavėsinė, taip pat buvo įkurtas riedlenčių parkas, kuriame pramogauja ne tik Alytaus miesto, bet ir iš kitų Lietuvos miestų atvykstantis jaunimas.
Taip pat dar numatoma įrengti kepsninę, vandens kolonėlę, pastatyti dar daugiau suoliukų ir krėslų, bei pradėti dviračių kalnelių trasos (angl. „pump track“) įrengimo darbus. Ši trasa bus pritaikytą įvairaus amžiaus ir skirtingų įgūdžių turintiems dviratininkams.

 Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą