Siekiama, kad kuo daugiau balsavimo patalpų būtų pritaikyta rinkėjams su negalia

Praeitų metų pabaigoje Vyriausioji rinkimų komisija, Lietuvos savivaldybių asociacija ir Lietuvos neįgaliųjų forumas pasirašė memorandumą, kuriuo siekiama, kad neįgalieji galėtų veiksmingai ir visapusiškai dalyvauti rinkimuose, politiniame ir visuomeniniame gyvenime lygiai su kitais asmenimis tiesiogiai ar per laisvai pasirinktus atstovus, įskaitant neįgaliųjų teisę ir galimybę balsuoti ir būti išrinktiems.

Siekiama, kad kuo daugiau balsavimo apylinkių patalpų (ne mažiau kaip 50 proc.) būtų prieinamos ir pritaikytos judėjimo, regėjimo negalią turinčių ir senyvo amžiaus rinkėjų poreikiams. Taip pat bent viena balsavimo kabina būtų pritaikyta rinkėjams su negalia. Ji turi būti skirta užpildyti rinkimų biuletenį sėdint kėdėje ar negaliojo vežimėlyje. Tokiu būdu rinkėjai su negalia galės laisvai pareikšti savo valią bei prireikus lydintysis asmuo galės padėti balsuoti.

Memorandumu aktyviai skatinama sudaryti sąlygas, kuriomis neįgalieji galėtų veiksmingai ir visapusiškai dalyvauti valstybės valdyme, nediskriminuojant ir lygiai su kitais asmenimis, ir skatinti juos dalyvauti valstybes gyvenime, t. y. nevyriausybinėse organizacijose ir asociacijose, kurių veikla susijusi su valstybės viešuoju ir politiniu gyvenimu, ir politinių partijų veikloje ir valdyme.

Alytaus miesto teritorija padalinta į 24 rinkimų apylinkes. Planuojama, kad beveik visos balsavimo apylinkės rinkimų metu bus pritaikytos neįgaliesiems ar senyvo amžiaus žmonėms.

 Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą