2018 m. Alytuje gimė daugiau berniukų negu mergaičių

Pirmosiomis 2019 m. dienomis Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje gimė 7 naujagimiai. Metų pradžia buvo dosni mažylių, o kokie gi buvo praėjusieji metai?

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjos Birutės Valūnienės teigimu, 2018 m. išryškėjo tendencija, kad sumažėjus Alytaus miesto gyventojų skaičiui, mažėja ir gimstamumas. Pernai alytiškių šeimose gimė 80 vaikų mažiau negu 2017 m. Praėjusiais metais miesto savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyriuje buvo sudaryti 523 gimimo įrašai, iš jų 377 Lietuvoje gimusiems naujagimiams ir 146 – užsienio valstybėse gimusiems vaikams, tai 12 mažiau negu 2017 m., jie sudarė beveik 28 % visų gimimų, 2017 m. – 26 %.

2018 m. buvo įtraukti į apskaitą 146 užsienio valstybėse gimusių vaikų gimimai, didžiąją dalį jų sudarė vaikai, gimę Jungtinėje Karalystėje – 101, Norvegijoje – 18, Airijoje – 7, Švedijoje – 5, Vokietijoje – 4, Danijoje ir Nyderlanduose – po 2, po 1 Islandijoje, Kanadoje, Maltoje, Grenadoje ir kitose užsienio valstybėse.

2018 m., kaip ir 2017 m., berniukai aplenkė mergaites: 2018 m. gimė 267 berniukai ir 256 mergaitės. Gimė 3 poros dvynukų: dvi poros – dvynės mergaitės ir viena porytė – mergaitė ir berniukas. 2017 m. gimė 8 poros dvynukų.

2018 m. 362 naujagimių tėveliams buvo įteiktos savivaldybės dovanėlės kūdikiams – lininės antklodės-vokeliai ir kūdikio albumai. Dovanėlė įteikiama iki naujagimiui sukanka 3 mėnesiai ir jeigu bent vienas iš tėvelių gyvenamąją vietą deklaravęs Alytaus mieste.

2018 m. Alytaus miesto populiariausi mergaičių vardai buvo Amelija (7) ir Lėja (7), Liepa (6), Austėja, Elija, Gabija, Goda, Izabelė, Jorė, Kamilė, Milana ir Rusnė (po 4). Berniukų – Domas (9), Lukas ir Nojus (po 8), Ąžuolas ir Joris (po 7), Ajus ir Jonas (po 6), Adomas, Aronas, Elijus, Kajus, Martynas, Tauras (po 5).

2018 m. įregistruoti 103 tėvystės pripažinimai, įvykdyti 5 teismo sprendimai dėl tėvystės nustatymo ar nuginčijimo, įregistruota 14 vienišų motinų vaikučių. Jauniausia mama buvo 14 metų.

2018 m. Alytaus miesto mirčių statistika labai panaši į 2017 m., t. y. sudaryti 685 mirties įrašai, iš jų 669 Lietuvoje mirusiems asmenims, iš kurių vienas kūdikis. 16 mirties įrašų sudaryta užsienio valstybėse mirusiems alytiškiams.

Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

  • Donna Burkley
    prieš 37 minučių
    Sveiki vaikinai! Tai skirta tik šiam nuostabiam burtų kolekcionieriui, kuriam verta sekti, taip pat Katherine, mano geriausiai draugei. Aš esu Donna Burkley, aš gyvenu San Fransisko įlankoje, Kalifornijoje, mano emocinis gyvenimas pasikeitė į gerąją pusę po intervencijos. Egwali, kurį pristatė mano brangus draugas, kai visi manėme, kad tai padaryta atvirkščiai, taip ir atsitiko. Patikėkite, aš buvau nepatikimas dėl savo skirtingų susitikimų su daugybe burtininkų ir svetainių, kad sugrąžinčiau savo žavų ir simpatišką vyrą, be jokios abejonės, kad ten turėjo būti patikima vieta. Tada Kathy atėjo su daktaro Egwali straipsniu ir, užtarus gydytoją, pertrauka buvo visiškai kitokia patirtis ir naujas meilės maišas man ir vaikams. Šiandien mes vėl susituokėme ir nuostabiai gyvenome, dabar galiu patogiai vadintis tikru tikinčiuoju, vaikinai, kurie galėtų įsivaizduoti, kad jis grįš, dar kartą ačiū dr. Daugiau malonės jūsų alkūnėms. išimtis .. Tai jūsų kontaktai. „Whatsapp“: +2348122948392 / paštas: dregwalispellbinder@gmail.com
  • Bukar Inusa
    prieš 10 minučių
    Ieškote paskolos konsoliduoti skolą, paskolos be užstato, paskolos verslui, hipotekos paskolos, paskolos automobiliui, paskolos studentams, asmeninės paskolos, rizikos kapitalas ir kt! Esu privatus skolintojas, suteikiu paskolas įmonėms ir privatiems asmenims su mažomis ir pagrįstomis 2% palūkanų normomis. El. paštu: christywalton355@gmail.com

Parašykite komentarą