Nuo šiandien pakeitimai Alytaus autobusų maršrutų grafikuose


Jau daugiau nei mėnuo Alytuje kursuojant naujiems autobusams, miesto savivaldybė apibendrino, kaip suplanuoti maršrutai atitinka gyventojų poreikius.
Išnagrinėjus apie 200 keleivių ir įmonių pageidavimų (dėl maršrutų trajektorijų, grafikų, papildomų stotelių įrengimo ir kt.), nuo vasario 1 d. keičiami grafikai.
Svarbiausi pokyčiai:
• pagal daugumos keleivių, ir įmonių darbo pamainų laiką, pakoreguoti grafikai rytinėse (6.00, 6.30, 7.00, 7.30, 8.00 val.) ir popietinėse pamainose (14.30, 15.00, 15.30, 16.00, 17.00, 23.00 val.);
• pakeistos kelių maršrutų (5-ojo ir 2-ojo) dalinės, 1-ojo ir 3-ojo maršrutų rytinių ir vakarinių reisų trajektorijos;
• 5–10 min. paankstintas maršrutų rytinių grafikų laikas;
• suvienodinti maršrutai, kurių šeštadienio, poilsio ir švenčių dienų grafikai buvo skirtingi t. y. suvienodintas visų poilsio ir šventinių dienų grafikas;
• siekiant užtikrinti susisiekimą su pramonės rajone slenkamuoju grafiku dirbančiomis įmonėmis, nuo 6.00 val. 4-ojo ir 6-ojo maršrutų savaitgalių grafiko laikas paankstintas (pridėti papildomi rytiniai reisai);
• 5-asis maršrutas kursavo tik šeštadieniais, tačiau nuo vasario 1 d. kursuos ne tik šeštadieniais, bet ir visomis poilsio, švenčių dienomis;
• įrengtos naujos autobusų stotelės.

Apie 870 reisų sukoordinuoti tarpusavyje specialia maršrutų sudarymo programa „Pikas“. Tačiau, atsižvelgiant į viešojo transporto tinklą, miesto įmonių ir įstaigų išsidėstymą ir į tai, kad iš skirtingų miesto pusių tuo pačiu metu keleiviai turi pasiekti darbus, mokyklas arba iš jų grįžti, pagrindinėse (kontrolinėse) Poliklinikos, „Sodros“ stotelėse gali pasitaikyti atvejų, kai vienu metu į stotelę suvažiuos po kelis autobusus. Jie atvyksta iš skirtingų miesto vietovių ir vėliau išsiskirsto savo trajektorijomis.
Turite klausimų ar pastabų? Kreipkitės telefonu 8 685 61670 arba el. p. transportas@alytus.lt
Alytaus transporto maršrutų vizualią schemą galima parsisiųsti iš čia: http://www.alytus.lt/mikroautobusu-eismo-grafikai, o stoteles ir laikus rasti :
✅ https://www.stops.lt/alytus/
arba
✅https://www.stops.lt/alytus/mobile.html.
Primename, kad vienkartinio važiavimo bilietai, terminuoti vieno kalendorinio mėnesio bilietai įsigyjami iš vairuotojo ir Alytaus autobusų stotyje.
Apie maršrutų aptarnavimo pažeidimus prašome pranešti Alytaus miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriui tel. (8 315) 55 128 arba el. p. viesojitvarka@alytus.lt.
Gerų kelionių!

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą