Planuojama sutvarkyti Vidzgirio botaniniame draustinyje esantį ekologinį taką


Lietuvoje daug įvairių pažintinių takų, kuriuos pamėgę ne tik mūsų tautiečiai, bet ir užsieniečiai. Vidzgirio botaniniame draustinyje taip pat yra pažintinis ekologinis takas, kuriuo mėgsta pasivaikščioti gyventojai, tačiau jo infrastruktūra susidėvėjusi, nėra sutvarkyta, nebeatitinka lankytojų poreikių ir saugumo reikalavimų.
2018 m. buvo parengtas Vidzgirio botaniniame draustinyje esančio pažintinio tako ženklinimo (atnaujinimo) projektas. Atlikta jo paveldosauginė ekspertizė. Šiais metais pagal projektą planuojama atnaujinti Vidzgirio botaninio draustinio teritorijoje esančio pažintinio ekologinio tako ženklinimo sistemą su tame pačiame draustinyje 2013 m. Valstybės saugomų teritorijų tarnybos įrengtais takais (bendras tako ilgis siekia beveik 10 km).
2019 m. sausį Alytaus miesto savivaldybės taryba tako ženklinimo atnaujinimui skyrė 30 tūkst. eurų
1960 metais įkurtas Vidzgirio botaninis draustinis siekė apsaugoti Pietų Lietuvos miškų kompleksą. Jame auga 100–120 m. senumo ąžuolynas, vienas didžiausių šalyje skroblynų, reti augalai, gyvena saugomos gyvūnų rūšys, yra kultūros paveldo objektas – Radžiūnų piliakalnis.
Pažintiniame ekologiniame mokomajame take išskirta ir aprašyta 18 stotelių, jos pažymėtos numeriais ant medžių. Čia rasite: panemunės pievos, raguvos, maumedyno, tritonų balos, žaliųjų varlių karalijos ir kitas stoteles.
„Šiuo metu takas pritaikytas tik lankymui su gidu arba mokytoju, tačiau sulaukiama vis daugiau savarankiškai keliaujančiųjų. Todėl planuojame atnaujinti ženklinimą ir infrastruktūrą, kad keliautojai žinotų, kurioje stotelėje jie yra ir kas jai būdinga, bei galėtų prisėsti pailsėti“,– teigia Alytaus miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Vida Mačernienė.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą