“Išmanusis miestas V” komandos pasiūlymai - Alytui

Alytaus savivaldybėje viešėjo projekto „Išmanusis miestas V" komanda. Tai projektas, kuriuo, pasitelkiant jaunus profesionalus, siekiama miestams išgeneruoti inovatyvių architektūrinių idėjų. Šiais metais vienas iš tų miestų yra Alytus.

„Alytuje esame sutvarkę didžiąją dalį viešųjų erdvių: Senamiesčio skverą, Laisvės Angelo ir Pirmojo Alytaus aikštes, – pasakoja savivaldybės vyr. architektas Mindaugas Matažinskas. – Keletas zonų vis dar nesuranda savo aiškios paskirties, tad Jūsų, jaunųjų architektų, požiūris mums yra labai svarbus."

Projekto dalyviai supažindinti su miesto teritorijomis. Jų sprendiniai turės būti pristatyti konkursui. Pasirinktos keturios Alytaus teritorijos: centras (buvusi autobusų stoties teritorija), Jaunimo parkas, Dainų slėnis ir Pirmojo Alytaus aerodromo teritorija.

Idėjiškai probleminė vieta – Dainų slėnis. Su šia zona dirbta jau ne kartą, pasitelkiant įvairias kūrybines komandas, tačiau pateikti siūlymai gana paviršutiniški. Savivaldybės matymu, Dainų slėnis turi būti aktyvaus laisvalaikio traukos vieta. Kitas objektas – aerodromas. Unikalioje 105 h ploto vietoje galėtų būti išnaudota puiki sinergija ir įsteigtas inovatyvių įmonių ir aerodromo kompleksas.

Jaunimo parkas – sporto ir laisvalaikio zona, paskutiniu metu ją iš tikrųjų mėgsta jaunimas. Didelis miesto centro plotas. Tai taip pat naujo požiūrio reikalaujančios erdvės.

Planuojama idėjas pateikti iki 2019-06-01, o visuomenė su jomis galės susipažinti po galutinio įvertinimo. Sulaukę didžiausio pasisekimo idėjos bus papildomai vertinamos finansiniu-ekonominiu požiūriu bei teikiamos svarstyti miesto bendruomenėms dėl galimo jų įgyvendinimo.

Komandų, kurias sudarys iki 7 studentų, darbus vertins autoritetinga komisija: žinomi architektai, urbanistai, universitetų dėstytojai, nekilnojamojo turto, statybų rinkos bei savivaldybių atstovai.

Idėjas Alytui siūlys aukštosiose mokslo įstaigose besimokantys architektūros, statybos, inžinerijos ir kitų programų studentai.

„Išmaniojo miesto" projekto metu išgeneruotos idėjos jau įgyvendinamos arba ketinamos įgyvendinti kitose savivaldybėse.

Projekto partneriai: UAB „Baltic master", UAB „ABB", UAB „Eternitas", įmonė „Ginalas", UAB „Elektros taupymo sprendimai".

Alytaus miesto savivaldybės informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą