Prie prekybos centrų automobilius palikti bus galima tik nakties metu

Saugaus eismo komisijoje pritarus ir leidus įrengti automobilių stovėjimą apribojančius ženklus prekybos centrų stovėjimo aikštelėse, miesto meras N.Cesiulis susitiko su prekybos tinklų „Senukai“, „Iki“ bei „Norfa“ atstovais.

Prekybos tinklų atstovų teigimu, jų aikštelės naudojamos nuolatiniam parkavimui. Neretai pasitaiko, jog užėmus klientams skirtas vietas, jie priversti nepatogius pirkinius neštis net į kitą gatvės pusę, o žiemos metu išvalyti aikšteles tampa sudėtinga. Problema atsispindi ir atliekamuose klientų pasitenkinimo tyrimuose, o įvairios priemonės, pavyzdžiui, įspėjimai, nepasiteisina.

„Mūsų tikslas – išspręsti klausimą alytiškių naudai, atsižvelgiant ir į verslo interesus, todėl esame pasirengę bendradarbiauti ir prisidėti prie tvarkos palaikymo. Automobilių skaičius mieste gerokai viršija tuos, kurie buvo naudojami planuojant parkavimo aikšteles prie daugiabučių. Pastačius prekybos centrus, automobilius buvo leidžiama statyti šalikelėje, šiuo metu šis leidimas panaikintas, tad gyventojai susiduria su didelėmis problemomis“, - kalbėjo miesto meras.

Diskusijoje buvo prieita sutarimo ir sprendimo leisti gyventojams statyti automobilius prekybos centrų aikštelėse nuo 8 valandos vakaro iki 6 valandos ryto. Šis klausimas bus persvarstytas artimiausiame Saugaus eismo komisijos posėdyje, vyksiančiame dar šį mėnesį.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą