Alytaus ir Hiracukos bendradarbiavimas: alytiškius pradžiugins TAIKO būgnininkų pasirodymas

Atstumas – ne kliūtis aktyviai bendradarbiauti. Tai įrodo dvejus metus sėkmingai besitęsianti Alytaus ir Hiracukos (Hiratsuka, Japonija) miestų draugystė.
Gegužės 30 d. Alytuje viešėjo Hiracukos miesto savivaldybės Olimpinio ir parolimpinio sporto skyriaus delegacija. Savivaldybėje svečiai susitiko su Alytaus miesto savivaldybės meru Nerijumi Cesiuliu ir mero pavaduotoja Jurgita Šukevičiene. Savivaldybės vadovai pasidžiaugė gražia ir aktyvia miestų draugyste, aptarė tolimesnius miestų bendradarbiavimo planus. Vienas jų – Hiracukos TAIKO būgnų grupės pasirodymas šį rudenį vyksiančio teatrų festivalio COM•MEDIA atidarymo metu.

Po susitikimo su miesto vadovais svečiai apsilankė Alytaus miesto teatre, kartu su teatro direktorė Inesa Pilvelyte aptarė organizacinius TAIKO būgnų grupės pasirodymo lapkričio mėnesį Alytuje vyksiančio teatrų festivalio „Tegyvuoja komedija!" klausimus, apžiūrėjo teatro erdves.

Svečiai taip pat aplankė ir Alytaus muzikos mokyklą. Šios mokyklos liaudies ansamblio „Rytato" jaunieji muzikantai praėjusiais metais dalyvavo Hiracukoje vykusiame viename didžiausių – Tanabatos festivalyje, tad svečiams buvo įdomu apsilankyti po remonto atsinaujinusioje Muzikos mokykloje, pabendrauti su šios mokyklos vadovais.

Vos prieš keletą dienų iš Hiracukoje vykusios Lietuvos lengvaatlečių rinktinės stovyklos sugrįžo Lengvosios atletikos treneris Jonas Baltrušaitis, jis taip pat susitiko su Alytuje apsilankiusiais svečiais iš Japonijos. Hiracukos miesto delegacija užsuko ir į Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnaziją, apžiūrėjo Sporto informacijos centrą-muziejų.

Po viešnagės Alytuje svečiai išvyko į Kauną. Svečių vizito Lietuvoje programoje numatytas ir apsilankymas Klaipėdoje vyksiančios Olimpinės dienos renginiuose.

Alytaus ir Hiracukos miestų draugystė užsimezgė prieš dvejus metus. 2017 m. miestai pasirašė bendradarbiavimo ketinimų protokolą. Iki šiol aktyviausiai miestais bendradarbiauja švietimo ir kultūros srityse. Draugiškus bendradarbiavimo ryšius su Hiracuka yra užmezgusi Alytaus Jotvingių gimnazija ir Alytaus kolegija. Japonijoje vykusios Tanabatos festivalio metu pasirodymus 2017 m. vasarą surengė šiuolaikinio šokio studija „Aušrinė", o praėjusiais metais – jau minėtas Alytaus muzikos mokyklos kolektyvas.

Prieš kelerius metus Hiracukoje vykusiose Lietuvos dienose dalyvavo ir japonus lieti žvakes bei pinti juostas mokė Eglė Teresevičienė, o 2018 m. Hiracukos turizmo asociacija alytiškius pradžiugino dovana – 10 sakurų sodinukais.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą