Atliekų mažinimo savaitė – pažintis su pakartotinio daiktų naudojimo galimybėmis

Kaip tvarkomos mūsų atliekos ir kaip jų pagaminti kuo mažiau – tuo domėjosi Alytaus miesto savivaldybės tarybos nariai ir administracijos darbuotojai, apsilankę regioninio atlieku tvarkymo centro objektuose.

„Atliekų mažinimo savaitė – labai tinkamas metas apmąstyti savo elgseną tvarkant atliekas, iš arti pamatyti, kaip jos tvarkomos, padiskutuoti apie tai, kaip geriausiai tą daryti, o svarbiausia, kaip mažinti atliekų kiekį",- sakė Alytaus miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Vida Mačernienė.

ARATC direktoriaus pavaduotojas Romualdas Dimša svečiams, apsilankiusiems Alovės gatvėje esančioje didelių gabaritų ir kitų atliekų surinkimo aikštelėje, pristatė čia veikiantį daiktų mainų punktą „Mainukas", kuriame galima palikti naudojimui tinkamus daiktus. Čia galima ir jų pasiimti.

Kai kurie administracijos darbuotojai, žinodami, kur vyksta, tokių daiktų čia atvežė savo apsilankymo metu. O kai kas iš svečių rado ir ką pasiimti – į naujus namus iškeliavo „Mainuke" rasta knyga.

Vėliau Alytaus regiono atliekų tvarkymo technologijų parke apsilankiusiems svečiams buvo pristatyti čia veikiantys mechaninio rūšiavimo ir biologinio apdorojimo įrenginiai, daiktų paruošimo pakartotiniam naudojimui centras „Tiko Tiks".

„Tai centras, kuriame daiktai atgimsta naujam gyvenimui", - sakė ARATC aplinkosauginio ugdymo ir pakartotinio naudojimo padalinio vadovė Agnė Jučienė, pristačiusi svečiams šio naujausio ARATC padalinio veiklą ir galimybes.

Ne vienas svečias prisipažino, kad ARATC technologiniuose objektuose apsilankė pirmą kartą ir tai buvo labai įdomi pažintis bei patirtis.

Susitikimo metu diskutuota, kaip paskatinti įmones rūšiuoti, kaip gerinti sąlygas atliekų tvarkymui, užsiminta apie galimybę koreguoti atliekų surinkimo aikštelių darbo organizavimo tvarką, kad atvežtos atliekos nebūtų paliekamos už užrakintų vartų šių aikštelių nedarbo laiku.

„Džiugu, kad mūsų įmonės veikla, o kartu ir pats atliekų tvarkymo procesas pradeda dominti vis daugiu žmonių, su kuriais diskutuodami, įsiklausydami į jų nuomonę, ieškome geriausių sprendimų", - sakė ARATC direktoriaus pavaduotojas R. Dimša.

Minint Europos atliekų mažinimo savaitę, Alytaus Jaunimo centre, penktadienį, lapkričio 22 d. organizuojamas „Mainadienis" – renginys, kurio metu bus galima dar daugiau sužinoti apie atliekų mažinimo galimybes ir mainytis daiktais – dalyvaukite!

ARATC informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą