Alytuje – Lietuvos 10-ies šokių čempionatas

Vasario 1 d., šeštadienį, Lietuvos sportinių šokių federacija (LSŠF) rengia Lietuvos 10-ies šokių čempionatą, kuris šiais metais vyks Alytuje.
„Džiaugiamės, kad Alytaus miesto savivaldybės darbuotojai, tie žmonės, kurie rūpinasi savo miesto žmonių gerove, šiemet mus labai draugiškai priima“, - sakė LSŠF viceprezidentas, čempionato direktorius Virginijus Visockas. Bendradarbiaujant su savivaldybe, LSŠF nemokamai šių varžybų stebėti pakvietė Alytaus krašto senjorus, miesto garbės piliečius, gaisre dirbusius žmones.
Lietuvos 10-ies šokių čempionate varžosi tos poros, kurios šoka tiek penkis standartinius, tiek penkis Lotynų Amerikos šokius, todėl ši sportinių šokių disciplina iš sportininkų pareikalauja daugiausiai energijos bei ištvermės. Žiūrovams stebėti dešimties šokių varžybas labai įdomu, nes jie gali įvertinti ir palyginti, kuri programa porai sekasi labiau, stebėti, kaip keičiasi rezultatai sušokus vieną, o paskui kitą programą.

Šiemet didžiausios intrigos laukiama jaunimo amžiaus grupėje (16-18 metų amžiaus šokėjai), kurioje dalyvauti užsiregistravo daugiau kaip 20 porų, tad iki čempionų vardo iškovojimo, finalinės poros turės sušokti ne mažiau kaip 4 turus, vadinasi – 40 šokių.

Taip pat smalsumą žadina ir suaugusiųjų grupė, nes šiemet varžybose nebedalyvaus pernai metais atkakliai besivaržiusieji ir favoritais laikyti Lietuvos čempionų ir vicečempionų duetai – tad aukščiausi pakylos laipteliai yra laisvi. Be abejo, daug žiūrovų dėmesio, kaip visada, sulauks ir senjorų amžiaus grupės (40-65 metų) sportininkai.

Lietuvos 10-ies šokių čempionatas yra pirmosios varžybos šiais metais, kuriose stipriausi mūsų šalies sportininkai susikaus akis į akį. Vėliau – kovo 14-15 dienomis – jau Vilniuje įvyks atskiri standartinių ir Lotynų Amerikos šokių čempionatai.

Šeštadienio varžybų vakarinės dalies Alytaus sporto ir rekreacijos centro arenoje (Naujoji g. 52) pradžia – 18 val.

Vasario 2 d.,sekmadienį, ant Alytaus arenos parketo vis dar suksis šokėjai, vyks LSŠF lygos „Šokiai visiems“ rengiama žiemos šokių šventė.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą