Likiškių parke vėl įrengti daržai: savivaldybė prašo juos pašalinti

Regis, Alytaus miesto savivaldybės administracijos prašymai atėjus pavasariui nesodinti daržų Likiškių parko teritorijoje liko neišgirsti. Miestelėnų nebaugina parko teritorijoje pastatytos ir apie baudas už daržų sodinimą įspėjančios informacinės lentos. Vos atšilus orams alytiškiai čia vėl įsirengė lysves, o jose jau spėjo sudygti ir pirmosios daržovės.
Savivaldybės administracija dėkinga pastabiems alytiškiams už informaciją apie Likiškių parke vėl atsiradusius daržus ir čia besidarbuojančius žmones. Pranešimus gauna telefonu ir programoje „Tvarkau Alytų“ ir dar kartą kreipiasi į gyventojus ir prašo savavališkai nesodinti daržų Raudonkalnio g. Likiškių parke, taip pat Panemunės kvartale.
Primename, kad Alytaus miesto tvarkymo ir švaros taisyklės draudžia naudoti miesto teritorijoje esančius bendro naudojimo žaliuosius plotus daržams ir šis pažeidimas nebus toleruojamas.
Už šio draudimo nepaisymą gali būti skiriama bauda nuo 20 iki 140 Eur. Viešosios tvarkos skyriaus atsakingieji specialistai dės visas pastangas, kad nustatytų pažeidėjus, o Miesto ūkio skyrius likviduos užsodintus daržus.
2017 metais vietoje Raudonkalnio gatvėje buvusių nelegalių daržų pasodintas Šimtmečio parkas. Jį sodino alytiškių šeimos, kurių šaknys Alytuje siekia 100 ir daugiau metų. Praėjusiais metais Likiškių parko teritorijoje įrengtas ir tvenkinys, tad čia kuriama alytiškių poilsiui ir laisvalaikiui skirta zona, kurioje daržams tikrai ne vieta.

AMSA informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą