Daiktų interneto sprendimai – patogesniam ir taupesniam alytiškių gyvenimui

„Galimi sprendimai, kuriuos šiandien pristatėte, mūsų savivaldybei tikrai yra įdomūs. Tačiau juos įvertinsime tik po nuodugnios kaštų ir naudos analizės. Sprendimai oro kokybės ir vandens monitoringo, atliekų tvarkymo ar miesto apšvietimo srityse bus priimtini tik tada, kai bus matoma akivaizdi jų nauda ir ekonominis efektas“, - po susitikimo su daiktų interneto sprendimus siūlančios įmonių grupės atstovais sakė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis. 

Įdiegus įvairius modulius atitinkamose aplinkosaugos, atliekų tvarkymo, vandens apskaitos srityse, interneto pagalba realiu laiku galima nuskaityti duomenis apie, pavyzdžiui, oro taršą konkrečioje miesto vietoje. Specialūs davikliai gali signalizuoti apie atliekų konteinerių užpildymą, kiti prietaisai – sumažinti gatvių apšviestumą tuo metu, kai jose nėra intensyvaus srauto. 

„Alytus yra kompaktiškas, palyginus neplačiai išsidėstęs miestas, įdiegti jame įvairias išmanaus miesto technologijas nėra sudėtinga. Mes esame atviri įvairiems pilotiniams projektams. Manau, kad buvęs gaisras parodė, kad miestui pačiam reikia turėti galimybes nuolat tirti oro kokybę. Ne mažiau svarbu atskirose vietose nuolat fiksuoti triukšmo lygį. Savivaldybės vėl į savo rankas perimtiems Alytaus šilumos tinklams labai svarbu turėti patikimą nuotolinio energijos nuskaitymo sistemą. Peno apmąstymams iš daiktų interneto sprendimų pristatymo tikrai daug – galvosim , skaičiuosim, analizuosim“, - sakė meras. 

Savivaldybės vadovo N. Cesiulio teigimu, įvertinant atitinkamus poreikius dėl atliekų valdymo, apšvietimo, aplinkos kokybės tyrimų, energetikos ar transporto, būtina paskaičiuoti, kiek vieni ar kiti sprendimai galėtų kainuoti ir kaip bei kiek įdiegtos naujovės pagerintų alytiškių gyvenimo kokybę, atpigintų paslaugas arba bent jau nesudarytų prielaidų joms brangti, mažintų energijos sąnaudas. 

„Tai jau net ne ateities, bet dabarties technologijos, kurias vis plačiau naudoja didieji Lietuvos miestai. Mūsų pasiūlyti sprendimai yra diegiami Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje, Panevėžyje. Alytus ir savo geografine apimtimi, ir gyventojų skaičiumi yra optimalus miestas įdiegti tokias technologijas bei labai greitai pamatyti, kaip jos veikia“, - sakė vienas iš pristatyme dalyvavusių kompanijos „Acme Grupė“ atstovų Marius Krupoviesas. 

AMS,  Komunikacijos skyriaus informacija

 

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą