Liepų ir sedulų alėja pagyvins Kalniškės gatvę

Kasmet Alytaus miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyriaus specialistai skiria didelį dėmesį įvairių gėlynų ir želdynų, kuriais grožisi alytiškiai ir miesto svečiai, priežiūrai. Siekiant augalais pagyvinti intensyvią Kalniškės gatvę, nuspręsta joje pasodinti mažalapių liepų ir baltųjų sedulų krūmus.

Naujojoje alėjoje jau puikuojasi 123 sodinukai. Jie ne tik pagyvina gatvės vaizdą, bet paaugę daugiabučių namų gyventojams užstos gatvę ir pramoninę zoną.

Dekoratyvinių augalų kompozicija bus pasodinta ir Punsko, Ūdrijos ir Kalniškės gatvių žiede. Iš viso šiose gatvėse augs 243 želdiniai. Aplinkos apsaugos skyriaus vyriausios specialistės Ramunės Zubrės teigimu,  šiemet miesto bendro naudojimo teritorijose bus pasodinta daugiau kaip tūkstantis dekoratyvinių medžių ir krūmų.

Medžių ir krūmų sodinimu bei jų priežiūra trejus metus rūpinsis sodininkas-ūkininkas Povilas Kiaunė. Bendra sutarties kaina – daugiau kaip 22 tūkstančiai eurų. Augalai sodinami iš Aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos lėšų. Iš joje numatytų lėšų kasmet sodinami medžiai ir krūmai Alytaus miesto bendro naudojimo erdvėse.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą