Diskutuota apie globos vizijas ir perspektyvas

Liepos 1 d. minėdami Globėjų savaitę, į Alytaus miesto šeimos centrą susirinko Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė, Alytaus vaikų globos namuose užaugę broliai Algirdas ir Remigijus Gataveckai, socialinės apsaugos ir vaiko teisių apsaugos skyrių specialistai, Globos centro darbuotojai, budintys globotojai ir globėjai, žmonės, kuriems vaikų globa yra jautri ir neįkainojama vertybė, kuriems globa tapo dovana, gyvenimo prasme.

Diskusijos-susitikimo „Globa mūsų mieste – vizijos ir perspektyvos“ pagrindinė idėja – pasikalbėti ir nuspręsti, kaip galime plačiau paskleisti vaikų globos gerąsias patirtis, su kokiomis problemomis susiduria globėjai, augindami vaikus, kaip galima būtų  patenkinti vaikų poreikius bei globėjų lūkesčius, susijusius su finansine, emocine, psichologine gyvenimo dalimi.

„Šiuo metu Alytuje yra 64 globėjų šeimos, globojančios 86 vaikus. Dėkoju jums visiems už šį atsakingą ir sunkų darbą. Augindami savo vaiką susiduriame su iššūkiais, o kai vaikai yra ne biologiniai, tų iššūkių atsiranda dar daugiau, tad kokia didelė  turi būti globėjų širdis“, –  pradėdama diskusiją sakė Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja J. Šukevičienė.

Alytaus miesto šeimos centro Globos centro socialinių programų koordinatorė D. Žemaitaitytė pasidalino savo patirtimi, išsakė rūpesčius, su kuriais susiduria globojami vaikai ir jais besirūpinančios šeimos. „Iškilusios problemos – ar tai būtų vietų darželyje „radimas“, ar finansinės paramos organizavimas, socialinių garantijų kūrimas visiems globėjams – turi būti sprendžiamos. Labai svarbu kalbėtis, bendradarbiauti“, –  vieningai kalbėjo globėjai.

Jautria savo gyvenimo dalimi pasidalino Ramunė, trejus metus augusi vaikų globos namuose, vėliau – globėjos šeimoje. „Nežinau, kas būtų buvę, jeigu būčiau likusi pas mamą“, – taip teigia jauna mergina, baigusi mokslus ir sėkmingai dirbanti. Ramunė nuoširdžiai dėkinga, kad jos brolių ir seserų gyvenime globėja tapo svarbiu žmogumi, padėjusiu sunkiomis akimirkomis vaikams, ieškantiems saugumo, širdies šilumos ir nuoširdžios meilės.

Brolių R. ir A. Gataveckų manymu, reikia daugiau komunikacijos, sprendimų, kuriais pateisintume Alytaus – kaip šeimos miesto – vardą, kad jis taptų draugiškesnis šeimoms, globėjams, globojamiems vaikams. Pasirinkta tinkama komunikacija tikrai atneš visiems naujovių, sustiprins teigiamą požiūrį į globojamus vaikus ir juos globojančias šeimas. 

Alytaus miesto šeimos centro informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą