Gyvūnų gerovės klausimai perduodami Aplinkos ministerijai

Vyriausybė pritarė siūlymui naminių gyvūnų gerovės klausimus perduoti Aplinkos ministerijos (AM) kompetencijai. Šie pasikeitimai buvo numatyti Vyriausybės programoje.

Žemės ūkio ministerijai iki šiol tenkančius gyvūnų augintinių gerovės ir apsaugos politikos formavimo klausimus AM perimtų nuo 2022 m. sausio 1 d. 

Būtų keičiamos ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) atliekamos funkcijos. Šios tarnybos formuojamas teisėkūros gyvūnų augintinių gerovės ir apsaugos srityje funkcijas planuojama perduoti AM nuo 2023 m. sausio 1 d.

Taip pat bus nustatytos aiškios susijusių institucijų kompetencijos. Tai leistų veiksmingiau užtikrinti gyvūnų  augintinių gerovės reikalavimų laikymąsi ir efektyvesnę kontrolę, siekiant pagerinti gyvūnų gerovės situaciją šalyje.

VMVT būtų pavesta vykdyti kačių, šunų ir šeškų, taip pat pagal poreikį ir kitų gyvūnų augintinių registravimo ir ženklinimo tvarkos, reikalavimų gyvūnų globėjams, gyvūnų augintinių viešbučiams, gyvūnų globos namams, gyvūnų augintinių veisėjams laikymosi priežiūrą.

Taip pat ir savivaldybių administracijos turėtų kontroliuoti, kaip laikomasi kačių, šunų ir šeškų registravimo ir ženklinimo reikalavimų, tai turėtų sumažinti beglobių ir neprižiūrimų augintinių skaičių.

Gyvūnų augintinių registro valdytoja būtų AM. Šiems pakeitimams dar turės pritarti Seimas

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą