Kates, šunis ir šeškus privaloma ženklinti

Nuo 2021 m. gegužės 1 d. įsigaliojo privalomas gyvūnų augintinių ženklinimas ir registravimas. Katės, šunys ir šeškai, atvesti nuo privalomo ženklinimo įsigaliojimo dienos, turės būti paženklinti ir registruoti Gyvūnų augintinių registre per keturis mėnesius nuo jų atvedimo, bet ne vėliau kaip iki šių gyvūnų perdavimo kitam savininkui ar laikytojui. Augintiniai atsiradę iki 2021 m. gegužės 1 dienos paženklinti ir registruoti per vienerius metus – iki 2022 m. gegužės 1 dienos.

Informuojame, kad socialiai remtinų asmenų laikomų šunų, kačių, šeškų, atvestų iki gegužės 1 dienos, ženklinimo ir registravimo išlaidos numatoma kompensuoti iš valstybės biudžeto lėšų. Šios išlaidos bus kompensuojamos iki 2022 m. gegužės 1 dienos.

Socialinės pašalpos gavėjai norėdami gauti kompensaciją už gyvūno augintinio paženklinimo ir įregistravimo paslaugas raštu arba elektroniniu paštu dokumentai@nma.lt kreipiasi į Nacionalinę mokėjimo agentūrą prie Žemės ūkio ministerijos, pateikia pažymą, patvirtinančią socialinės pašalpos šiam asmeniui skyrimą ir paslaugos gavėjo prašymą dėl patirtų išlaidų kompensavimo. Tel. Nr. 1841.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą