20 populiariausių šunų veislių 2022 m.: charakterių ir fizinės savybės atskleidžia, kam tinkami šie šunys

Jei jums smalsu sužinoti, kokia yra populiariausia šunų veislė, esate tinkamoje vietoje! Ką tik paskelbta Amerikos kinologų klubo grynaveislių šuniukų registracijos statistika praėjusiais metais. Iš jų galima spręsti, kokios bus populiariausios veislės šiemet. Sužinokite, kurios veislės užima pirmąsias vietas, o kurių populiarumas susitraukė. 

1. Labradoro retriveris 

Visada populiarus labradoro retriveris išlaiko pirmąją vietą jau 30-uosius metus! Tai nuostabus pasiekimas, tačiau atsižvelgiant į tai, kokie draugiški, bei meilūs šie šunys yra, toks laimėjimas nelabai stebina. Ši veislė turi daug energijos, mėgsta leisti laiką su šeima ir yra neįtikėtinai geros prigimties. Labradoro retriveriai yra labai protingi ir mėgsta treniruočių iššūkius. Jiems reikia aktyvių namų, kuriuose jie turėtų daug galimybių žaisti ir pilnai išnaudoti savo energiją. 

Gyvenimo trukmė: 10 – 12 m. 

Ūgis: 55 – 60 cm. 

Svoris: 25 – 37 kg. 

Temperamentas: energingas ir draugiškas. 

2. Prancūzų buldogas 

Prancūzų buldogas pastaraisiais metais išpopuliarėjo ir, palyginti su praėjusiais metais, šoktelėjo dviem vietomis aukščiau. Mažai tikėtina, kad jie aplenks labradorus, tačiau jie yra populiariausia maža veislė gana dideliu skirtumu. Prancūzų buldogai pasižymi žavinga asmenybe, derinama su nedideliais arba vidutiniais fizinio aktyvumo reikalavimais. Tai puikus pasirinkimas gyvenimui mieste. Tačiau prancūzų buldogai yra brangūs ir turi keletą sveikatos problemų, apie kurias šeimininkai turėtų pasiskaityti prieš ryždamiesi juos įsigyti. 

Gyvenimo trukmė: 10 – 12 m. 

Ūgis: 28 – 33 cm.  

Svoris: iki 13 kilogramų. 

Temperamentas: bendraujantis ir lengvai prisitaikantis. 

3. Vokiečių aviganis 

Vokiečių aviganiai nuo 2019 m. reitinge nusmuko žemyn, tačiau vis dėlto jie turi daug ištikimų gerbėjų. Ši veislė pasižymi išskirtine darbo etika ir yra vertinama kaip darbinė veislė. Jie taip pat yra išskirtiniai šeimos augintiniai, nors gali gana atsainiai elgtis su nepažįstamaisiais ir lankytojais, kurių gerai nepažįsta. Šiai aktyviai veislei reikia daug judėjimo ir protinės stimuliacijos. 

Gyvenimo trukmė: 12 – 14 m. 

Ūgis: 55 – 70 cm.

Svoris: 23 – 40 kg. 

Temperamentas: drąsūs ir ištikimi. 

4. Auksaspalvis retriveris 

Auksaspalvis retriveris nuolat užima vietą tarp populiariausių šunų veislių ir ne veltui! Šie žavūs šunys yra meilūs ir ištikimi, tačiau dirbdami gali būti susikaupę ir rimti. Jie pasižymi linksmu charakteriu ir visada yra laimingi bei nori įtikti savo šeimininkams. Po šia linksma ir laiminga išore slepiasi didžiulis intelektas ir stipri darbo etika, todėl šie šunys puikiai tinka kaip šunys vedliai ir puikūs šeimos draugai. 

Gyvenimo trukmė: 10 – 12 m. 

Ūgis: 55 – 60 cm.  

Svoris: 25 – 35 kg.  

Temperamentas: meilus ir ištikimas.

5. Buldogas 

Gyvenimo trukmė: 8 – 10 m. 

Ūgis: 35 – 40 cm.  

Svoris: 20 – 23 kg.  

Temperamentas: ramūs ir linksmi. 

6. Pudelis 

Pudeliai gali būti trijų skirtingų dydžių: standartinis, miniatiūrinis ir žaislinis. Nurodyti dydžiai ir svoriai skirti standartinei veislei. Visi pudeliai yra neįtikėtinai protingi, atletiški ir lengvai dresuojami. Kadaise jie turėjo subtilaus miesto šuns reputaciją, tačiau tai yra toli nuo tiesos. Jei ieškote aktyvaus kompaniono nuotykiams lauke, jie yra puikus pasirinkimas. Be to, iš šios veislės atsirado daug populiarių mišrūnų veislių, pavyzdžiui, labradoodlis, kokpudė ir auksaspalvis šunelis. 

Gyvenimo trukmė: 10 – 18 m. 

Ūgis: daugiau nei 40 cm.  

Svoris: 20 – 31 kg.  

Temperamentas: pasipūtęs ir protingas. 

7. Biglis 

Gyvenimo trukmė: 10 – 15 m. 

Ūgis: 33 – 38 cm. 

Svoris: 9 – 13 kg.  

Temperamentas: linksmas ir nepriklausomas. 

8. Rotveileris 

Raumeningi ir stiprūs rotveileriai yra neįtikėtinai švelnūs ir ištikimi savo šeimos nariams, tačiau su nepažįstamais žmonėmis jie nesidalija ta savo charakterio puse. Prie nepažįstamų žmonių jie gali būti šiek tiek atsainūs, tačiau savo mylimiems žmonėms jie netruks parodyti, kaip juos dievina. Rotveileriai turi daug energijos, o tai kartu su jų protu reiškia, kad jiems reikia namų, kuriuose jie reguliariai gautų daug protinės ir fizinės veiklos. 

Gyvenimo trukmė: 9 – 10 m. 

Ūgis: 55 – 70 cm.  

Svoris: 36 – 61 kg.  

Temperamentas: lojalūs ir pasitikintys savimi. 

9. Vokiečių trumpaplaukis pointeris 

Kilnūs ir entuziastingi vokiečių trumpaplaukiai pointeriai (GSP) mėgsta bet kokią veiklą, leidžiančią jiems leisti laiką lauke. Tai entuziastinga ir kilni veislė, todėl jie vienodai gerai jaučiasi tiek medžioklėje, tiek visos dienos žygyje. Dėl savo intelekto GSP yra puikus mokymų partneris, ir kad ir ko norėtumėte juos išmokyti, jie bus entuziastingi ir pasiryžę atiduoti visas jėgas. 

Gyvenimo trukmė: 10 – 12 m. 

Ūgis: 53 – 63 cm. 

Svoris: 20 – 31 kg.  

Temperamentas: bendraujantys ir darbštūs. 

10. Taksas 

Akimirksniu atpažįstamas taksas būna dviejų dydžių ir trijų kailio tipų. Kad ir kokio dydžio ar kailio jie būtų, niekada nesupainiosite jų su kita veisle! Ši veislė gali būti nedidelė, bet jie mėgsta aktyviai stebėti viską, kas vyksta jų kaimynystėje. Kartais jie gali būti šiek tiek per daug entuziastingi. Turint galvoje, kad jie yra veislė, sukurta tokiems nuožmiems grobiams kaip barsukai, tai  nestebina. Šie maži šunys yra nepriklausomi, protingi ir nepaprastai žavūs. 

Gyvenimo trukmė: 12 – 16 m. 

Ūgis: 12 – 22 cm.  

Svoris: 5 – 15 kg.  

Temperamentas: draugiški ir budrūs 

Tai trumpa dešimtuke esančių veislių apžvalga. Jei jums įdomu, kokios veislės yra toliau, štai jos! 

11. Pembrukų valų korgis 

12. Australų aviganis 

13. Jorkšyro terjeras 

14. Bokseris 

15. Vokiečių dogas 

16. Sibiro haskis 

17. Kavalieriaus karaliaus Čarlzo spanielis 

18. Dobermanas pinčeris 

19. Miniatiūrinis šnauceris

20. Ših tzu 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą