Rado vietą Lietuvoje, kur baravykų laimikį neša šimtais Tokio dydžio laimikis šiemet pirmas

Praėjusį savaitgalį Kėdainių rajono miškuose apsilankę kėdainiečiai buvo maloniai nustebinti – vietomis žmonės rado ne tik dešimtis, bet net ir šimtus baravykų. Grybautojai sako, kad tai pirmas rimtas grybų dygimas šiais metais.

Rado jaunuolyne

Patyrę grybautojai pasakojo, kad grybai šiais metais dygsta jiems neįprastose vietose, jaunuolynuose.

„Grybus radome Pašušvio miške. Radome visus vienoje vietoje, jaunuolyne, todėl juos rinkome keliais, nes sunku buvo juos pamatyt. Prieš tai ieškojome žinomose vietose, bet radome nedaug“, – pasakojo kėdainietis grybautojas Darius Svirskis, kuris miške apsilankė kartu su patyrusiu grybautoju Kęstučiu Grigaliu.

Bus daugiau

Tuo metu grybautojas Tomas Šedaitis sakė, kad jei ir toliau bus tokie lietingi ir šilti orai, grybų tik daugės.

„Šiemet baravykai pradėjo dygti kaip niekad anksti. Jei tokie orai bus ir toliau, tai pasismaginsim grybaudami. Štai liepos 12 dieną radau 188 baravykus! Aš grybauju Medininkų miške“, – atskleidė T. Šedaitis.

Per valandą – šimtas

Pernaravos seniūnijos gyventoja Skaistė Čižauskaitė Kėdainių rajono Svilių miške per valandą rado šimtą baravykų.

„Visi jie tokie mažučiai dar, vos keli rimti, užaugę. Dabar tik prasidėjo dygimas, o grybautojų kiek! Pilnos pamiškės mašinų. Grybautojų daugiau negu grybų, bet vis tiek smagu. Kažkokia dovana čia mums, grybautojams. Pirmą kartą matau, kad taip staiga tiek daug grybų pridygtų“, – šypsodamasi kalbėjo S. Čižauskaitė.

Grybautojų apstu

Tai, kad Svilių miškas šiomis dienomis yra apsuptas grybautojų, patvirtino ir kėdainietis Gytis Gudanavičius. Vyriškis kartu su draugu Aurimu Šliažu pririnko du didelius kibirus baravykų.

„Grybų jau yra. Laimę šiandien bandėme Sviliuose ir neapsirikome – laimikis tikrai geras“, – juokėsi G. Gudanavičius.

Gamtininkas patvirtino

Kėdainietis gamtininkas Ruslanas Linevas neištvėrė ir taip pat nuvažiavo patikrinti savo puikiai žinomų miško vietų, esančių už Lipliūnų kaimo.

„Grybų yra. Radome su mamuku visą krepšį. Radome ir raudonikių, bet daugiausia baravykiukai. Daug mažų baravykiukų. Sezonas prasidėjo kaip niekad anksti. Tiesa, labai įdomu, nes teko girdėti, kad ne visuose miškuose yra grybų.

Vieni grįžta namo pilnom pintinėm, kiti – tuščiom. Matyt, kad drėgnesnėse vietose sudygo, kitur dar per sausa, bet savo vietas siūlau aplankyti visiems grybautojams. Žinosite, yra jūsų miškuose grybų, ar nėra. Pasivaikščioti miške bet kokiu atveju yra labai sveika“, – reziumavo R. Linevas.

lrytas.lt informacija

Komentarai

  • chayan sharma
    prieš 3 minučių
    Tai yra nuostabiausias dalykas, kokį aš kada nors patyriau gyvenime, mano vardas yra chayan sharma, aš niekada negalvojau, kad vėl šypsosi, mano vyras vieneriems metams paliko mane su dviem vaikais, visos pastangos sugrąžinti jį nepavyko ir aš buvau beviltiškas Parvežti jį namo maniau, kad daugiau jo nematysiu, kol „Facebook“ nepateko į moterį, vadinamą Milleriu, kuri papasakojo apie burtininkų ratą, vadinamą Dr.Wealthy, ji man davė savo el. pašto adresą ir mobiliojo telefono numerį ir aš susisiekiau jis ir patikino mane, kad per 48 valandas mano vyras grįš pas mane, jaučiuosi laimingas jau tada, kai turėjau tai iš jo. Per mažiau nei 48 valandas mano vyras grįžo pradėdamas maldauti atleidimo sakydamas, kad tai velnių darbas, taigi aš vis dar stebiuosi iki šiol apie šį stebuklą, nes tai yra per daug realu, kad būtų tikras, aš žinau, kad tiek daug moterų susiduria su ta pačia mano problema, bet šiandien jums sakau, kad yra jos sprendimas. visiems, kuriems čia reikia jo pagalbos tai el. pašto adresas; (wealthylovespell@gmail.com) arba „Whatsapp jam“ telefonu +2348105150446

Parašykite komentarą