Nedeginkit sausos žolės!

Šiltėjant orams, atsakingoms tarnyboms prasideda darbymetis, jau tapęs įsisenėjusia problema –  sausos žolės deginimu.  Alytaus priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba informuoja, kad kovo - balandžio mėnesiais priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai rengia reidus dėl žolės deginimo atvirose teritorijose bei kviečia visus gyventojus atsakingai elgtis su ugnimi, nedeginti pernykštės žolės, laužus kurti tik nustatytose vietose, stebėti, kad nuo jų neužsidegtų žolė ar miško paklotė, nepalikti neužgesintų laužų. 

Matant dabartinę situaciją Lietuvoje, galima teigti, kad pernykštės žolės deginimas prilygsta viruso epidemijai, kurią sustabdyti nei baudomis, nei prevencinėmis priemonėmis tikriausiai nėra galimybės. Dar nenutirpus sniegui,  Alytaus miesto ir rajono atvirose teritorijose jau kilo keletas gaisrų. Nors žolę deginti griežtai draudžiama, žmonėms nė motais, kad ją degindami nusikalsta gamtai. Matant degančios žolės nedidelį plotelį galima bandyti  užgesinti jį savo jėgomis, o jeigu negalima ugnies pažaboti, nedelsiant reikia kviesti ugniagesius gelbėtojus telefonu 112. 

Primename, kad vykdant gaisrų atvirose teritorijose prevenciją, bus taikomi Bendrųjų gaisrinės saugos taisyklių reikalavimai. Pažeidėjams už sausos žolės deginimą gresia baudos nuo 30 iki 300 eurų. 

Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Alytaus priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą