Vaikams – gyvoji gamtos abėcėlė

Antradienį, Tarptautinę vaikų gynimo dieną, Lietuvos zoologijos sodo šiai progai skirtame  renginyje mažųjų lankytojų laukia nemokamos pramogos – įvairūs žaidimai ir smagios staigmenos, „gyvos“ pažintys su gyvūnais. Jų pristatymai ir šėrimas vyks pirmą kartą šį sezoną.

Gyvūnų prižiūrėtojai  supažindins su  liūtais,  žirafomis,  lamomis, rausvaisiais pelikanais ir į Lietuvos raudonąją knygą įtrauktais baliniais vėžliais. Vaikai galės pašerti ir į Kaliningrado zoologijos sodą greitu metu išvyksiantį ruonį Kajų.

Įdomios žaliosios  pamokos vaikų laukia visą vasarą veiksiančiose saugomų teritorijų gamtos mokyklose. Jose siūlomos įvairios edukacinės, pažintinės veiklos, šiltu oru mokomasi tik lauke. Čia laukiamos ir šeimos su vaikais, ir moksleiviai.

Gamtos mokyklose mokytojai su mokinių grupėmis gali užsisakyti žaliąsias edukacines programas. Kai kuriose galima ir pernakvoti, dalyvauti teoriniuose seminaruose, praktiniuose užsiėmimuose, o po to leistis į realų gamtos pažinimą, paremtą patyrimu.

Saugomų teritorijų specialistai moko elgtis gamtoje atsakingai, pažinti jos vertybes, padeda suvokti sudėtingus ekosistemų procesus, kraštovaizdžio komponentų tarpusavio sąveiką, suprasti, ką ir kodėl saugome. 

Šiuo metu Lietuvoje veikia šešios gamtos mokyklos: Aukštaitijos ir Dzūkijos nacionaliniuose parkuose, Kauno marių, Sirvėtos, Varnių ir Žagarės regioniniuose parkuose. Artimiausiu metu duris atvers atnaujinta Kurtuvėnų regioninio parko gamtos mokykla ir dar viena Žuvinto biosferos rezervate.

Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą