Jau dešimtus metus startuoja aplinkosaugos projektas - „Mes rūšiuojam“

Nacionalinis aplinkosaugos projektas „Mes rūšiuojam“ jau dešimtus metus kviečia visus Lietuvos gyventojus prisidėti prie aplinkos saugojimo ir taršos mažinimo. Gaminių atliekas rūšiuoti, rinkti atskirai ir perduoti teisėtiems atliekų tvarkytojams kviečia Gamintojų ir importuotojų asociacija, Elektronikos gamintojų ir importuotojų organizacija kartu su savivaldybėmis, regioniniais atliekų tvarkymo centrais ir kitais partneriais.

Aplinkosauginis projektas „Mes rūšiuojam“ unikalus tuo, kad jame gali dalyvauti visos Jūsų savivaldybės teritorijoje esančios įmonės, įstaigos, organizacijos ir gyventojai, o visiems projekto dalyviams už išrūšiuotas ir perduotas atliekų tvarkytojui gaminių atliekas bus atlyginta projekto partnerių prekėmis, suteiktomis paslaugomis, dovanomis, prizais. Už kai kurias atliekas jų surinkimą vykdanti bendrovė „Atliekų tvarkymo centras“ mokės atlygį.

Naujasis projekto „Mes rūšiuojam“ sezonas, kaip ir kasmet, nuo rugsėjo startavo švietimo įstaigose. Švietimo įstaigų auklėtiniai, jų artimieji ir bendruomenės nariai už išrūšiuotas ir priduotas elektros bei elektroninės įrangos, nešiojamų baterijų ir akumuliatorių atliekas gaus taškus, kuriuos iškeis į įvairias prekes ar paslaugas.

„Mes rūšiuojam“ projekte aktyviai dalyvauja beveik 1 900 švietimo įstaigų visoje Lietuvoje. Nuo projekto pradžios iš švietimo įstaigų jau surinkta daugiau nei 2 700 tonų senos elektronikos ir 100 tonų nešiojamųjų baterijų ir akumuliatorių atliekų.

Daugiau apie projektą rasite čia.

lazdijai.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą