Alytaus rajone jau visur vanduo tinkamas maudynėms

Atsižvelgdama į paskutiniuosius tyrimų rezultatus, Alytaus rajono savivaldybės administracija informuoja, kad tiriamų Alytaus rajono maudyklų vanduo šiuo metu jau yra tinkamas maudynėms.

Šiemet reguliariai tiriamas 6 maudyklų vanduo. Į tiriamų rekreacinių teritorijų sąrašą, kuriame ne vienerius metus yra Daugų, Ilgio ir Giluičio ežerai, šiemet papildomai įtraukta Salos maudykla Krokialaukio tvenkinyje ir Nemuno maudykla ties Nemunaičiu.

Primename, kad birželio pabaigoje buvo rekomenduojama vengti maudynių Giluičio ežere ir Krokialaukio tvenkinyje dėl nustatyto didesnio negu leidžiama bakterijų skaičiaus, tačiau paskutiniai tyrimų rezultatai rodo, kad šiuo metu visos maudyklos maudymuisi tinkamos.

Maudyklų vandens kokybės vertinimas atliekamas, remiantis dviejų mikrobiologinių parametrų (žarninių enterokokų ir žarninių lazdelių) duomenų rinkiniu.

Sveikatos priežiūros specialistai perspėja, kad besimaudantiems vandenyje, užterštame mikroorganizmais, pvz., žarniniais enterokokais ar žarninėmis lazdelėmis, padidėja galimybė susirgti odos infekcijomis, o nurijus tokio vandens yra rizika susirgti virškinamojo trakto infekcinėmis ligomis (gastroenteritu). Kitos galimos infekcijų vietos – akys, ausys, nosies ertmė, viršutiniai kvėpavimo takai.

ARS informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą