Nuotraukos autorius: M.Patašius

Į Lietuvą plūs vasariška šiluma: savaitgalį praleisti lauke bus idealu

Antradienį mūsų šalį dosniai palaistęs ciklonas pasitraukė į Baltarusiją, jo vietą virš Baltijos regiono ruošiasi užimti aukštesnio slėgio laukas. Todėl orai kasdien bus vis sausesni ir šiltesni. 

Šiandien debesuotumas nuolat keisis, saulė daugiau lepins vakarinius rajonus, ypač artėjant vakarui. Po vidurdienio ties Žemaitija ir kai kur rytiniuose rajonuose praplauks trumpo negausaus lietaus debesys. Vietomis tikėtina, kad lietų lydės perkūnija. 

Vėjas šią dieną dar pūs iš šiaurės vakarų, įdienojus taps apysmarkis. Temperatūra pasiskirstys nuo 19 iki 24 laipsnių. Labiausiai šils Tauragės ir Marijampolės apskrityse. 

Penktadienio naktį lietaus tikimybė taps minimali. Vėjas aprims. Kai kuriuose rajonuose trumpam pakibs tirštas rūkas. 

Termometrai paryčiui rodys 9–14 laipsnių. 

Penktadienio dieną jau dažniau palepins saulė. Tačiau netoli pietrytinio Lietuvos pakraščio nusidriekęs atmosferos frontas popietę gali užsukti į Alytaus ir Vilniaus regionus, čia šiek tiek palynos. 

Šiaurės vakarų, vakarų vėjas sustiprės iki vidutinio – 5–10 m/sek. Temperatūra pakils iki 20–25 laipsnių. 

Šeštadienį orus mūsų šalyje formuos jau ne tiktai anticikloninis laukas, bet ir iš Pietvakarių Europos plūstanti šiluma. Lietaus nenumatoma. Dangus išgiedrės, dieną praslinks tik pavieniai balti debesys. Nepastovios krypties vėjas tesieks 3–8 m/sek. 

Žvaigždėtą naktį temperatūra pažemės iki 9–14, prie jūros tik iki 15–17 laipsnių. Dieną džiugins saulė ir staigiai šiltėjantis oras, įdienojus daugelyje rajonų sulauksime 23–27 laipsnių. 

Vasariška šiluma lepins ir sekmadienį, tik lietaus su perkūnija greičiausiai išvengti nepavyks. 


lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą