Nuotraukos autorius: V.Ščiavinskas

Sausio pabaiga – be staigmenų, bet ragina pasisaugoti netikėtų pavojų

Baltijos regione ir toliau vyrauja neįprastai šilti, šiam metų laikui nebūdingi orai. Nors ateinančiomis dienomis Atlanto ciklonų genami debesys dažniau pabers mišrių kritulių ir naktimis padidins plikledžio tikimybę, didesnio atšalimo vis dėlto nesulauksime.

Temperatūros vidurkis paskutinę sausio savaitę išliks maždaug 3–4 laipsniais aukštesnis už vidutinę daugiametę temperatūrą, kuri sausio 25–31 dienomis svyruoja apie 3,5 laipsnio šalčio. Šį rytą reikia atkreipti dėmesį į termometrų rodmenis: jeigu temperatūra svyruoja apie 0 laipsnių arba laikosi silpnas šaltukas, būkite atsargūs kelyje – tikėtinas plikledis. Kadangi Lietuva šiandien paklius į ciklono rytinį pakraštį, dangus išliks apniukęs, diena numatoma niūri ir ūkanota, vietomis su rūku. Pajūryje krituliai pasirodys ryto valandomis, bet Žemaitijos link ši drėgmės kupina debesų juosta pajudės tik apie vidurdienį. Iki vakaro lietaus ir šlapdribos sulauks daugelis regionų, jų išvengs nebent Vilniaus ir Utenos apskritis.

Vidutinio stiprumo pietryčių vėjas popiečio valandomis stiprės iki apysmarkio, pajūryje vakarėjant taps gūsingas. Temperatūra įdienojus pasiskirstys nuo 1–2 laipsnių šilumos šalies rytuose iki 4–5 laipsnių prie jūros. Trečiadienio naktį gausesni krituliai iš Žemaitijos persislinks į rytinius ir pietrytinius rajonus. Dieną kritulių bus Rytų Lietuvoje ir siauroje pajūrio juostoje. Vilniaus ir Utenos apskrityse šlapdriba kaitaliosis su sniegu, Alytaus, Kauno ir Panevėžio regionuose į šlapdribą įsimaišys daugiau lietaus. Prie jūros negausiai lynos. Apysmarkis pietryčių vėjas dieną pūs iš pietų, pietvakarių. Naktį termometrai rodys nuo 0 iki 4 laipsnių šilumos, dieną bus 1–5 laipsniai virš nulio. Ketvirtadienį kritulių taip pat neišvengsime, debesys ir toliau į daugelį vietovių neš lietų, šlapdribą, o kai kur ir sniegą. Dieną kritulių intensyvumas mažės.

Naktį temperatūra svyruos nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos, didesnėje šalies dalyje kelius ir šaligatvius slidins plikledis. Dieną šils iki 1–6 laipsnių šilumos, ji numatoma malonesnė, nes pietvakarių, vakarų vėjas aprims.

Margarita Kirkliauskaitė, sinoptikė „Lietuvos rytas“

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą