Kviečiame teikti paraiškas gauti paramai už papildomą bičių maitinimą

2020 m. rugpjūčio 1 d. – rugsėjo 15 d. bičių laikytojus kviečiame teikti paraiškas gauti paramai už papildomą bičių maitinimą (cukrų). Už vieną bičių šeimą galima gauti iki 5,79 Eur dydžio kompensaciją įprastiniam cukrui, ekologiškam cukrui arba invertuotajam cukraus sirupui įsigyti. Kompensacija galima už ne daugiau kaip 10 kg cukraus / ekologiško cukraus arba ne daugiau kaip už 15 l invertuotojo cukraus sirupo vienos bičių šeimos papildomam maitinimui. Tinkamos finansuoti išlaidos turi būti patirtos einamaisiais metais iki paramos paraiškos pateikimo dienos (įskaitytinai).

Į finansavimą gali pretenduoti žemės ūkio valdą įregistravę bičių laikytojai, kurių bičių šeimos registruotos Ūkinių gyvūnų registre (parama teikiama laikytojams, turintiems ne daugiau kaip 150 bičių šeimų). Primename, kad duomenis apie turimą bičių šeimų skaičių bičių augintojai turi atnaujinti kasmet, prieš teikdami paraišką.

Paraiškas galima pateikti Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Kaimo ir žemės ūkio plėtros skyriuje (Lazdijai, Vilniaus g. 1, 431 kab.)

lazdijai.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą