Alytaus regiono savivaldybės ketina bendradarbiauti įveikiant COVID-19 keliamus iššūkius

Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė, kiti savivaldybės vadovai, VšĮ „Lazdijų ligoninė“  direktorius Valdas Vabuolas dalyvavo nuotoliniame pasitarime, skirtame Alytaus regiono savivaldybių, sveikatos apsaugos įstaigų ir Sveikatos apsaugos ministerijos bendradarbiavimo klausimams epidemiologinės krizės laikotarpiu aptarti. Pasitarimo dalyviai – Alytaus regiono savivaldybių merai, kiti atsakingi darbuotojai, Sveikatos apsaugos ministerijos ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai 

„Šiuo metu rajone COVID-19 atvejų neturime. Tačiau turime likti budrūs, nes matome, kad situacija Lietuvoje nusiraminti neleidžia. Kol kas kiek ramiau atsikvėpti suteikia teisę tai, kad esame tarp tų respublikos savivaldybių, kurios priskiriamos mažos rizikos zonai. Ar joje  išliksime, priklausys  nuo kiekvieno iš mūsų – kaip laikysimės nurodytų saugumo priemonių ir dėvėsime apsaugines veido kaukes viešose vietose, o ypač – viešuose renginiuose“ – reziumuodama pasitarimo metu aptartus klausimus sakė savivaldybės merė Ausma Miškinienė.

Situaciją Alytaus regione, Lietuvoje ir pasaulyje pristatė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Alytaus departamento direktorė Dalytė Nekraševičienė. Ekstremalios situacijos suvaldymo patirtimi iš pirmosios COVID-19 bangos praktikos dalijosi Varėnos rajono savivaldybės administracijos direktorius, ekstremaliųjų situacijų operacijų centro vadovas Alvydas Verbickas. Vykusios diskusijos metu aptarta geroji patirtis, problemos bei pateikti pasiūlymai dėl veiksmų ruošiantis galimoms epidemiologinėms krizėms: mobiliųjų patikros punktų ir karščiavimo klinikų steigimas ir jų veikla, gyventojų izoliacijos klausimai, aprūpinimas bei dalijimasis asmens apsaugos priemonėmis, regiono ligoninių veikla, galimų probleminių vietovių izoliavimas. Pasitarime dalyvavę Sveikatos apsaugos ministerijos ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai kaip vieną efektyviausių prevencinių priemonių ruošiantis antrajai COVID-19 bangai ir gripo sezonui, akcentavo  laiku užsakytą  sezoninio gripo vakciną.  Iniciatyvą čia turi rodyti ne tik pirminės sveikatos priežiūros įstaigos, kurios turėtų pasirūpinti rizikos grupių pacientais, bet ir darbo kolektyvai.

lazdijai.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą