Globotoja: vaikui susirgus negalima jo palikti

Specialistų teigimu, svarbu suprasti, kad vaikui patekus į ligoninę, jam įprasta aplinka pasikeičia į nepažįstamą. Vaikas gali pasijausti nesaugiai. Kuo vaikas mažesnis, tuo daugiau nerimo pasikeitusi aplinka jam gali kelti. Būtent dėl to jam reikia dar intensyvesnio kontakto su žmogumi, kuriuo jis pasitiki.

Patiriamas negalavimas, patekimas į ligoninę mažyliui sukelia didelę įtampą, o tai net veikia imuninę sistemą bei turi įtakos gijimo procesui.

Paguldytas į ligoninę be suaugusio žmogaus jis gali pasijusti paliktas.

„Kai susirgo mano globojama mergaitė ir pateko į ligoninę, aš net neabejodama guliausi kartu su ja į stacionarą. Ligoninėje kartu išbuvome 2 savaites. Nors ji buvo 6 metukų, tačiau man net nekilo mintis palikti ją gydytis vieną, apsuptą svetimų žmonių“, – patirtimi  dalijosi globotoja Aldona Sadauskienė.

Žmonės imdamiesi globoti vaikus pasiryžta ne tik suteikti namus sunkaus likimo mažyliams, bet ir rūpestį bei meilę, pagalbą sudėtingomis gyvenimo akimirkomis.

„Globojami vaikai ir taip prisikentėję, kai kurie praradę pasitikėjimą suaugusiais žmonėmis. Vaiko liga negali tapti pagrindu palikti jį vieną“, – teigė globotoja.

Globotojos Aldonos nuomone, vaikai šeimoje neskirstomi į biologinius ir globojamus. „Jeigu jie gyvena mūsų namuose, tai jie yra mūsų vaikai“, – sakė moteris.

Globėjams ar globotojams neturėtų kilti abejonių, būti kartu su vaiku ligoninėje ar jį palikti gydymo įstaigoje vieną. „Šiuo metu, kai tyko užsikrėtimo koronavirusu grėsmė, turime pasiruošti įvairiems sunkumams, taip pat ir vaikų susirgimams. Privalome padėti mažyliams, nepaisydami galimų rūpesčių. Dėkoju žmonėms, globojantiems vaikus, padedantiems jiems augti ir kartu raginu nesutrikti susidūrus su vaiko liga, o padėti jam, nes jis pasitiki jumis“, – teigė Žaneta Abromaitienė, Alytaus apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą