Alytaus rajono šauliai pasipuošė naujomis uniformomis

Nuo šiol visų Alytaus rajono gimnazijų jaunieji šauliai turi uniformas. Alytaus rajono savivaldybė nupirko ir perdavė po 10 komplektų aprangų Pivašiūnų bei Krokialaukio Тomo Noraus-Naruševičiaus gimnazijoms.

„Dabar visi rajono moksleiviai lankantys šaulių būrelius galės apsirengti uniformomis. Matome didelę prasmę remti šaulių organizaciją, nes jie dirba labai reikalingą mums visiems darbą ؘ– ugdo jaunosios kartos patriotiškumą, atsakomybę ir meilę tėvynei, augina asmenybes“, – sako Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas.

Savivaldybė su Lietuvos šaulių sąjungos karininko Antano Juozapavičiaus šaulių 1-ąja rinktine ir Dainavos apygardos 1-ąja rinktine yra pasirašę trišalę bendradarbiavimo sutartį, kuria įsipareigota bendradarbiauti ugdant jaunuosius karius taip pat rengti mokinius karo tarnybai ir pilietiniam pasipriešinimui, supažindinti jaunimą su kariuomene bei karo tarnyba.

Alytaus rajono savivaldybė jau ne vienerius metus skiria ypatingą dėmesį vaikų ir jaunimo pilietiškumo ir patriotiškumo ugdymui. Daug metų per įvairias programas finansuoja nevyriausybinių organizacijų, švietimo įstaigų projektus, vienas tokių – šaulių vasaros stovyklos, kuriose vaikai turiningai praleidžia laiką.

Jaunųjų šaulių būrelius rajono gimnazijose lanko apie 200 vaikų, kasmet jų gretos didėja.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą