Kelionė į Jūrų muziejų priminė susitikimą su animacinių filmų herojais

Praėjusį šeštadienį į pažinimo, teigiamų potyrių ir emocijų kelionę leidosi dvi bendruomenės – Luksnėnų „Drūto dzūko“ ir Likiškėlių kaimo. 50 žmonių aplankė atsinaujinusį Lietuvos jūrų muziejų, pramogavo prie jūros.  

„Šiais metais įgyvendinome antrąjį edukacinį-pažintinį projektą. Rugpjūčio pradžioje bendruomenės nariams motyvuoti suorganizavome išvyką į Anykščių kraštą, o šį kartą Luksnėnų ir Likiškėlių kaimų vaikus bei juos prižiūrinčius suaugusius pakvietėme vykti į Jūrų muziejų“, – sakė bendruomenės „Drūtas dzūkas“ pirmininkas Marius Povilaitis.

Atvykę į Klaipėdą kelionės dalyviai papietavo, po to keltu kėlėsi į Smiltynę, kuri yra Kuršių Nerijos nacionaliniame parke. Smiltynė – viena iš itin gausiai lankomų Lietuvos pajūrio vietų. Čia vaikai ir suaugę aplankė atsinaujinusį Lietuvos jūsų muziejų. Mažieji nesulaikė emocijų: „Žuviukas Nemo, žuvytė Dorė“, – vienas kitam rodė į nardančias spalvingas žuvytes, kurios priminė animacinių filmų herojus.

Vaikai pamatė plaukiojančias įvairių rūšių krevetes, medūzas, kriauklių kolekcijas, vandens gyvūnus, atskiros ekspozicijos buvo skirtos Lietuvos upių ir vandenų žuvims. Visus nustebino stiklo tunelis, kuriuo einant jausmas tarsi keliautum vandenyno dugnu, o aplinkui plaukioja įvairios žuvys. Įrengtose stiklo nišose buvo galima pamatyti nardančius pingvinus, ruonius.

Muziejuje daug interaktyvių veiklų. Viena jų – krabo žnyplių jėgos palyginimas su savo jėga. Šalia jūrų muziejaus stovi paminklas „Albatrosas“, skirtas jūroje žuvusiems Lietuvos jūrininkams ir nuskendusiems laivams atminti.

Po muziejaus, perėjus kopas, keliauninkų laukė atokvėpis prie jūros Smiltynės paplūdimyje. Nors maudytis niekas neišdrįso, bet į jūrą įbrido visi. Dalyviai taip pat aplankė pietinį Smiltynės molą, kur jūra susitinka su Kuršių mariomis, vaikštinėjo paplūdimiu. Nuo molo galima stebėti į uostą įplaukiančius ar išplaukiančius laivus.

Kelionė prabėgo akimirksniu. Diena pilna įspūdžių ėjo į pabaigą, tad vairuotojas autobuso vairą suko Alytaus link.

Kad kelionė autobuse neprailgtų, bendruomenės „Drūtas dzūkas“ nariai kvietė keliaujančius dalyvauti linksmoje viktorinoje, sužaisti „Alias“ žaidimą, keliauti pasakų taku.

Projektą „3PA: pažink, patirk, pajausk!“ parengė ir įgyvendino bendruomenė „Drūtas dzūkas“, finansavo Alytaus rajono savivaldybė.

Dėkojame keliavusiems – drauge buvo smagiau!

Arsa.lt informacija

Luksnėnų kaimo bendruomenės „Drūtas dzūkas“ informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą