Mielieji senjorai,

Auksinį metų laiką – rudenį – minima Jūsų šventė – Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena.  Daugiau nei dešimtmetį ją linksmai šventėme kartu.  Prisimenu šypsenas, linksmas akis ir dainuotas dainas.          

Deja, dėl COVID-19 viruso šiais metais susitikti, pabūti drauge, pasikalbėti prie arbatos puodelio nesaugu. Todėl renginių neorganizuosime.

Truputį apie Jus, brangūs senjorai. Jūsų rajone gyvena 6116 – 2337 vyrai ir 3779 moterys. Net 7 senoliai yra sulaukę garbingo amžiaus – 100 metų. Tai – 2 vyrai ir 5 moterys. Šimtamečiai gyvena Butrimonių, Alovės, Nemunaičio, Miroslavo, Daugų ir Punios seniūnijose. 

Kad ir kur gyventumėte, žinoma, kad savo namuose yra geriausia.  Tačiau kartais tenka praverti ir globos įstaigų duris. Jų nereikia gėdytis. Pravartu žinoti, kad Alytaus rajone jaukūs socialinės globos namai įsikūrę Miroslave ir Pivašiūnuose, parapijiniai globos namai – Rumbonyse ir Pivašiūnuose. Prireikus socialinės, o turintiems sunkią negalią ir sveikatos priežiūros, paslaugos teikiamos namuose.

Jau ketvirtus metus Alytaus rajono savivaldybė, bendradarbiaudama su vietos bendruomenėmis, finansuoja asmens higienos paslaugas senjorams ir kitiems gyventojams, kurie neturi galimybių jomis pasinaudoti namuose. Nemokamomis dušo, skalbimo paslaugomis per metus naudojasi apie 800 asmenų. Jeigu Jums ar kaimynams reikia tokios paslaugos, kreipkitės į seniūniją.

Brangūs senjorai, gražus Jūsų laikas, kai nereikia niekur skubėti, galima džiaugtis šiandiena. Svarbiausia, kad būtų sveikatos. To Jums ir linkiu! Taip pat – artimųjų meilės ir šilumos, aplinkinių žmonių gerumo.

Nuoširdžiai –

Algirdas Vrubliauskas,

Alytaus rajono savivaldybės meras

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą