Aplinkosaugininkai kviečia laikytis tradicijos santūriai pagerbti mirusiųjų atminimą

Artėjant Vėlinėms, aplinkosaugininkai kviečia gyventojus laikytis tradicijos santūriai pagerbti mirusiųjų atminimą – su mažiau žvakių ir plastiko gaminių. Puošmenų varžytuvės paprastai baigiasi atliekų antplūdžiu.

Tačiau ne visos po Vėlinių susikaupusios atliekos gali būti perdirbamos. Todėl reikėtų rinktis žvakes, kurias galima panaudoti kelis kartus (pvz., su keičiamais stikliniais indeliais), arba tokias, kurios po to gali būti perdirbamos, vengti dirbtinių gėlių ir nevynioti gėlių į plastikines pakuotes.

Aplinkosaugininkai primena, kad atliekos turi būti rūšiuojamos jų susidarymo vietoje. Ne išimtis ir kapinės. Tvarkant kapus pirmiausia reikia atskirti žaliąsias atliekas (nuimta augalija, šakos, papuošimui naudotos gėlės ir kt.) ir išmesti į joms skirtus konteinerius ar specialiai tokioms atliekoms tvarkyti skirtas žaliųjų atliekų kompostavimo aikšteles, o kitas atliekas – stiklą (stiklinius indelius), plastiką (plastikinius vazonėlius), popierių ir kartoną – išrūšiuoti ir išmesti į tokioms atliekoms skirtus konteinerius.

Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą