Nuo šiandien įsigalioja naujas paveiktų šalių sąrašas

Šiandien, lapkričio 30 d., įsigaliojo naujas paveiktų šalių sąrašas. Į jį pateko Maltos Respublika, Slovakijos Respublika ir Slovėnijos Respublika. Iš paveiktų šalių sąrašo išbrauktas Velsas.

Atsižvelgiant į sergamumą ir kitus rodiklius, šalys yra skirstomos į žaliąją, geltonąją, raudonąją ir pilkąją zonas.  Lietuvai patekus į raudonąją zoną, paveiktomis šalimis laikomos tik pilkojoje zonoje esančios valstybės ir regionai: Šiaurės Airija, Škotija, Lichtenšteinas, Malta, Slovakija, Slovėnija ir Šveicarija, taip pat visos trečiosios šalys. Atvykus iš paveiktų šalių būtina izoliacija arba tyrimas koronavirusui (COVID-19) nustatyti.

Į pilkąją zoną patenka valstybės, kurios nepateikia duomenų Europos ligų prevencijos ir kontrolės centrui arba kuriose per 7 dienas atliekama 300 ir mažiau tyrimų 100 tūkst. gyventojų.

Į pilkąją zoną taip pat patenka ir visos trečiosios šalys (ne Europos ekonominės erdvės valstybės), kurios neįtrauktos į Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro žemėlapius. Iš šių šalių atvykstantys arba per jas keliaujantys asmenys yra laikomi turėjusiais sąlytį ir jiems taikoma 10 dienų izoliacija arba prašoma turėti ne seniau kaip prieš 48 val. iki atvykimo į Lietuvą atliktą COVID-19 testą ir gautą neigiamą atsakymą.

Visą paveiktų šalių sąrašą rasite: http://tiny.lt/akytx7m

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą