Maisto ir vaistų atveža bendruomenės nariai

Mikalavo kaimo bendruomenė „Šilaičiai“ už pilietiškumą 2020 metais kartu su Alytaus rajono savivaldybe sprendžiant Covid-19 sukeltas problemas apdovanota Vidaus reikalų ministerijos padėka.

Bendruomenės pirmininkė Danutė Kazakevičienė džiaugiasi, kad bendruomenės veikla buvo pastebėta ir įvertinta.

„Dirbame ne dėl padėkos raštų, o dėl kaimo žmonių. Kas jiems pagelbės, jeigu ne bendruomenės nariai. Žinoma, smagu, kad esame žinomi ir pagerbti.  Tai mus dar labiau motyvuoja  tęsti darbus ir imtis naujos  veiklos“, – sako D. Kazakevičienė.

Meras Algirdas Vrubliauskas pasidžiaugė „Šilaičių“ aktyvumu, padėkojo už jų iniciatyvas, išradingumą, bendruomeniškumą. „Rajone veikia 60 bendruomenių. Mikalavo kaimo – viena aktyviausių ir veikliausių mūsų rajone. Laikykitės, būkite sveiki, kad galėtumėte padėti kitiems“, – linkėjo A. Vrubliauskas.

Bendruomenė jau  trejus metus įgyvendina  projektą „Bendruomeniniai šeimos namai“, skirtą vietos žmonių socialiniams, bendravimo įgūdžiams, psichologinei sveikatai stiprinti. 

„Iki karantino veikė šeimos klubas, vyko diskusijos, susitikimai, paskaitos, psichologo konsultacijos, kurios karantino metu teikiamos per nuotolį. Norime, kad žmonės lengviau išgyventų šį laikotarpį. Kartu su Junčionių kaimo bendruomene pradėjome teikti naujas paslaugas. Bendruomenės nariai nuperka ir pristato maisto produktus, vaistus, higienos ir kitas būtinas prekes asmenims, kurie yra vyresni negu 65 metų ar turi negalią, kurie priklauso didesnės rizikos susirgti sunkia COVID-19 forma grupei“, – apie naujovę kalbėjo D. Kazakevičienė.

Pasak pirmininkės, šiuo metu jau gauti 34 kaimo žmonių prašymai nupirkti jiems maisto ir vaistų.

Gyventojai,  kuriems reikalinga tokia paslauga, dėl jos gavimo gali kreiptis į savo seniūnijos socialinę darbuotoją.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą