Alytaus rajone įžiebtos Kalėdų eglutės

Vakar Alytaus rajone įžiebtos Kalėdų eglutės. Dvylika žaliaskarių papuošė seniūnijų centrus, o Alytaus seniūnijoje sužibo net dvi eglutės.  Simno, šių metų Lietuvos mažosios kultūros sostinės aikštėje įsikūrė  Kalėdų eglučių parkas ir šviečiančios arkos.

 Eglutės įžiebtos kitaip

Artėjančių švenčių programa linkėjimus ir sveikimus siunčia Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas: „Nors negalime susitikti, bet mintimis, širdimi ir jausmais būkime šventės laukimo nuotaikoje, kad įveiktume visus sunkumus. Linkiu, kad tikėjimas kalėdiniu stebuklu, jog viskas bus gerai, neapleistų jūsų ir jūsų šeimų“.

Šį kartą žaliaskarės rajone įžiebtos kitaip: be žiūrovų, vaikų klegesio. Trumpus vaidinimus prie jų parengė rajono kultūros centro darbuotojai. Įžiebimo akimirkos transliuotos savivaldybės interneto svetainėje ir socialinio tinklo Facebook paskyroje.  Gerumo, laimės, sveikatos linkėjimus nuo eglučių siuntė Kalėdų senelis. Seniūnijų  gyventojus švenčių proga sveikino seniūnai.

Simnas – Kalėdų šviesos miestas

Simnas – šių metų Lietuvos mažoji kultūros sostinė sužibo ryškiomis spalvomis.  Miesto aikštę papuošę 8 šviečiančios arkos ir 15-kos eglučių alėja. Eglutes pagamino seniūnijos įstaigos, įmonės ir bendruomenės. Girliandomis papuošta dalis centrinės Vytauto gatvės šermukšnių.

Ne visose seniūnijose auga žaliaskarės, kurios puošiamos per Kalėdas. Alovės, Daugų, Nemunaičio, Punios, Simno, Miklusėnų ir Luksnėnų Kalėdų žaliąsias puošmenas padovanojo urėdijos ir gyventojai.  Ačiū jiems!

Papuošė bendruomenės

Nuoširdų AČIŪ tariame Alytaus rajono bendruomenėms, kurios atsiliepė į savivaldybės kvietimą papuošti erdvę prie bendruomenės namų ir taip nuskaidrinti Šv. Kalėdų laukimą. Bendruomenės savo patalpų langus papuošė įvairiais rankų darbo karpiniais, girliandomis, prieigas – išradingomis kalėdinėmis dekoracijomis ir šviečiančiomis lemputėmis.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą