Virtuali vaikų savaitgalio stovykla „Jaunasis kūrėjas“

Alytaus r. meno ir sporto mokyklos bendruomenės komanda . gruodžio 12, 13 dienomis įgyvendino projektą – savaitgalio dieninę stovyklą Alytaus rajono vaikams ,,Jaunasis Kūrėjas“ virtualioje (Microsoft Teams) aplinkoje. Projektą finansavo Alytaus rajono savivaldybė remiamų mokinių užimtumo projektų lėšomis. Stovyklos vadovai Laima  Zalanskienė, Sigitas Junevičius ir Gintautas Pikūnas tvirtina, kad kiekviena nauja patirtis suteikia neįkainojamos praktikos ir atveria naujas galimybes. Naudodamiesi įvairiomis mokymo(si) platformomis patobulinama informacinių technologijų naudojimo kompetencija. Mokyklos direktorė Auksė Sapežinskienė teigė, kad virtuali stovykla – inovatyvus iššūkis, tačiau puikiai įgyvendintas.

Stovykloje dalyvavo 16 Alytaus rajono vaikų, kurie plėtojo pozityvų požiūrį į kūrybiškumą (inovacijos, paskatos pokyčiams, nebijojimas permainų, teigiamas požiūris į veiklas, iniciatyvumas, išradingumas ir kt.) bei aktyviai dalyvavo edukaciniuose užsiėmimuose. Pirmąją stovyklos dieną, edukatorių pagalba stovyklautojai savo rankomis kūrė stebuklus ir pagamino dovanas sau ar artimam žmogui – apyrankes iš stiklo bei keramikos karoliukų (edukatorė Giedrė Sabestinienė), kalėdinės svjonės įgyvendinimo etape glazūravo kalėdinius sausainius, puošė dekoravimo elementais (mokytoja metodininkė L. Zalanskienė), dailės atradimų laboratorijoje išbandė monotipijos techniką (mokytojas ekspertas Arūnas Vaitkus), kūrybiškumo iniciatyvumą demonstravo teatro užsiėmimų metu (edukatorė Asta Daironienė). Pirmoji diena virtualioje stovykloje baigėsi įspūdžių bei unikaliai sukurtų darbų aptarimu.

Antroji savaitgalio stovyklos diena prasidėjo sveikos gyvensenos pratybomis. Virtualioje erdvėje pasitelkus vizualizacijos metodus stovyklautojai buvo supažindinti (mokytojas metodininkas S. Junevičius) su šiaurietiško ėjimo technika, puikia aktyvaus laisvalaikio leidimo, judėjimo ir sveikatos stiprinimo forma. Vaikai išmoko pasirinkti lazdų aukštį, susipažino su ėjimo ypatumais.

Edukacijos metu buvo pateiktas pratimų kompleksas sėdint ant kėdės – stuburo atpalaidavimas, pasilenkimai, nugarai remiantis į kėdę, atsistojus nuo kėdės, pasilankstymai į šonus sėdint ir kt. Norintiems pakvėpuoti grynu oru, pasidžiaugti pirmuoju sniegu buvo sudarytas ir pateiktas saugus eiliškumo bei futbolo pradmenų individualių užsiėmimų planas lauke. Esame tikri, kad įgyvendinus projektą, kūrybos generavimo ir vertinimo bei sveikos gyvensenos supratimo dėka buvo pasiektas norimas rezultatas - išugdytas sveikos gyvensenos požiūris, inovatyvi kūrybinė saviraiška bei visapusiškas asmenybės tobulėjimas.

Projektas ,,Jaunasis kūrėjas“ jau tapo tradiciniu ir tęstiniu. Sėkmingai įvykdytas ir toliau skatins organizuoti ir tobulinti sekančius užsiėmimus visais metų laikais, užtikrinant jų įvairovę ir prieinamumą, aktyvinant vaikų užimtumą ir prasmingą laisvalaikį.

Alytaus r. meno ir sporto mokyklos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą