Alytaus rajone daugiau naujų verslų ir daugiau naujų darbo vietų

Alytaus rajono verslininkams 2020 metais paskirstyta beveik 100 tūkst. Eur savivaldybės paramos, prašymų gauta trigubai daugiau, nei praėjusiais metais.

Savivaldybės parama teikiama siekiant skatinti rajono gyventojų verslumą bei įmonių konkurencingumą, naujų darbo vietų steigimą, senų darbo vietų išsaugojimą, naujų prekių ir paslaugų kūrimą, pažangių technologijų diegimą, prisidedant prie Alytaus rajono ekonominio augimo bei gerovės.

Į Alytaus rajono savivaldybės verslo plėtros komisiją dėl finansinės paramos skyrimo 2020 metais kreipėsi 69 verslo subjektai (2019 m. – 23 subjektai). Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, minėtos komisijos pirmininkas, pasidžiaugė, kad daugiau kaip pusė jų naujai įsikūrę. 2020 metais verslininkai iš viso pagal skirtingas paramos priemones pateikė 158 prašymus, iš kurių 32 dėl naujų darbo vietų išlaidų kompensavimo, 36 dėl naujos įmonės steigimo išlaidų kompensavimo, 12 dėl naujai kuriamų arba nuomojamų interneto svetainių diegimo ir administravimo konsultacinių paslaugų išlaidų kompensavimo, 2 dėl dalyvavimo Lietuvoje ir užsienyje vykstančiose parodose, mugėse ir verslininkų misijose išlaidų kompensavimo, 31 dėl konsultacijų buhalteriniais klausimais pirmaisiais verslo metais išlaidų kompensavimo, 32 dėl konsultacijų dėl verslo planų, investicinių projektų, paraiškų ir kitų reikiamų dokumentų finansinei paramai gauti rengimo išlaidų kompensavimo ir 13 dėl infrastruktūros verslui sukūrimo (pritaikymo) išlaidų kompensavimo.

Iš viso pareiškėjai per paskutiniuosius 12 mėnesių deklaravo sukūrę 80 naujų darbo vietų. Palyginimui, 2019 metais paramos buvo kreiptasi dėl 31 naujos darbo vietos. Kaip sakė, Turto valdymo skyriaus vedėja Jolita Gruzinskienė, toliau išlieka tendencija, kad daugiausia yra kuriamos darbo vietos sau, t. y. vyrauja labai mažos įmonės, turinčios po vieną ar kelis darbuotojus. Veiklos sritys labai įvairios, t. y. nuo statybviečių paruošimo, kraštovaizdžio tvarkymo, automobilių remonto, metalo, medienos apdirbimo, maitinimo paslaugų teikimo, konditerinių gaminių gamybos iki konsultacijų vaikų miego klausimais.

Statistikos departamento duomenimis, Alytaus rajono savivaldybė ir toliau išlieka tarp lyderių Lietuvoje pagal ūkio subjektų skaičiaus augimą: 2018 m. pradžioje buvo įregistruota 1019 ūkio subjektų, 2019 m. – 1078, 2020 m. – 1164.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą