Informacija, kur dėti nupuoštą Kalėdų eglutę

Žiemos šventėms artėjant į pabaigą, gyventojai jau skuba nupuošti Kalėdų eglutes. Daugeliui kyla klausimas, kur dėti nupuoštą žaliaskarę?

Kviečiame Druskininkų savivaldybės gyventojus nupuoštas eglutes išvežti į žaliųjų atliekų kompostavimo aikštelę, adresu  Gardino g. 100-102. Aikštelė dirba II-VI 9.00 – 18.00 (pietų pertrauka 13.00 – 14.00)

Gyventojų, negalinčių savarankiškai išvežti žaliaskarių į minėtą aikštelę, prašome nupuoštas eglutes tvarkingai palikti prie komunalinėms atliekoms skirtų konteinerinių aikštelių. Šias eglutes surinks ir į kompostavimo aikštelę išveš savivaldybės teritorijas tvarkanti įmonė. Eglutės bus susmulkintos ir panaudotos trąšų gaminimui.

Nebereikalingą eglutę galima panaudoti ir savo reikmėms. Pavyzdžiui, uždengti jautrius šalčiui augalus savo sode ar kieme, plonas egles šakų sluoksnis gali būti puikus komposto dėžės pagrindas.

Pabrėžiame, kad negalima nupuoštų kalėdinių eglučių palikti prie gatvių, įdėti į buitinių ar antrinių žaliavų konteinerius, palikti pamiškėje, miške ar laukuose, nes už tai gresia baudos. Už netinkamą atliekų tvarkymą, vadovaujantis Administracinių nusižengimų kodekso nuostatomis, gali būti pritaikyta bauda nuo 20 iki 80 Eur.

druskininku savivaldybes informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą