Galimybė pasinaudoti būsto nuomos ar išperkamosios būsto nuomos mokesčio dalies kompensacija

Alytaus rajono gyventojai gali kreiptis į savivaldybę dėl būsto nuomos ar išperkamosios būsto nuomos mokesčio dalies kompensacijos.

„Tikimės, kad 2021 metais būsto nuomos ar išperkamosios būsto nuomos mokesčio dalies kompensacijos sulauks Alytaus rajono gyventojų dėmesio ir ne vienam asmeniui ar šeimai sudarys galimybes užsitikrinti tinkamas gyvenimo sąlygas. Teisę į abi kompensacijas turi asmenys ir šeimos, kurie atitinka Lietuvos Respublikos paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatyme numatytus reikalavimus. Kompensacijos dydis asmenims ar šeimoms priklauso nuo šeimos narių skaičiaus ir nuomojamo būsto naudingojo ploto, faktiškai tenkančio vienam asmeniui ar šeimos nariui, tačiau negali viršyti nuomos mokesčio“, – sakė Alytaus rajono savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus vyr. specialistė Dovilė Slavinskaitė.

Priklausomai nuo nuomojamo būsto ploto vienam asmeniui kompensacija gali siekti nuo 46,40 iki 64,96 Eur per mėnesį, dviejų asmenų šeimai – nuo 64,96 iki 90,94 Eur per mėnesį, trijų asmenų šeimai nuo 83,52 iki 116,93 Eur per mėnesį, o keturių ir daugiau asmenų šeimai, priklausomai nuo nuomojamo būsto ploto, nuo 25,52 iki 35,73 Eur per mėnesį vienam šeimos nariui.

Būsto nuomos kompensaciją asmuo ar šeima gali gauti, jeigu deklaruoto turto ir pajamų vertė neviršija įstatyme nustatytų dydžių. Taip pat jeigu neturi Lietuvos Respublikos teritorijoje nuosavybės teise būsto arba nuosavybės teise turimas būstas, Nekilnojamojo turto kadastro duomenimis, yra fiziškai nusidėvėjęs daugiau kaip 60 procentų, arba nuosavybės teise turimo būsto naudingasis plotas, tenkantis vienam asmeniui ar šeimos nariui, yra mažesnis kaip 10 kvadratinių metrų arba mažesnis kaip 14 kvadratinių metrų, jeigu šeimoje yra neįgalusis arba asmuo, sergantis sunkia lėtinės ligos forma.

„Būsto, esančio Alytaus rajono savivaldybės teritorijoje, nuomos sutartis turi būti sudaryta ne trumpiau kaip vieneriems metams. Sutartis privalo būti įregistruota Lietuvos Respublikos Nekilnojamojo turto registre“, – sakė specialistė.

,,Gyventojai taip pat gali pasinaudoti viena iš teikiamų paramos būstui įsigyti formų – gauti išperkamosios būsto nuomos mokesčio dalies kompensaciją. Asmenys ar šeimos nustatyta tvarka turi deklaruoti turtą ir gautas pajamas, kurios negali viršyti nustatytų dydžių. Vienas iš reikalavimų yra, kad įsigyjamas būstas būtų pirmasis, taip pat yra ir kitų sąlygų“,– sakė Turto valdymo skyriaus vyr. specialistė D. Slavinskaitė.

Visa informacija apie galimybę gauti būsto nuomos ar išperkamosios būsto nuomos mokesčio dalies kompensaciją skelbiama savivaldybės interneto svetainės www.arsa.lt skyriuje Ekonomika ir turto valdymas.

Dėl būsto nuomos mokesčio dalies ar išperkamosios būsto nuomos mokesčio dalies kompensacijos teikimo galima kreiptis į Alytaus rajono savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus vyr. specialistę Dovilę Slavinskaitę, tel. (8 315) 55 538, el. p. dovile.slavinskaite@arsa.lt.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Nuotr. Tierra Mallorca on Unsplash

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą