Gyventojų dėmesiui: atnaujinta civilinės metrikacijos ir gyvenamosios vietos deklaravimo elektroninė sistema

Informuojame, kad nuo šiol gyventojai visas metrikacijos ir gyvenamosios vietos deklaravimo elektronines paslaugas galės gauti naudodamiesi nauja Metrikacijos ir gyvenamosios vietos deklaravimo informacine sistema (toliau – MGVDIS), https://mgvdisisorinis.registrucentras.lt.

„Minėtas paslaugas nuo šiol reikia užsisakyti per Registrų centro savitarną, prisijungus per elektroninę bankininkystę, pasirašant elektroniniu parašu, naudojant USB raktą ar lustinę kortelę“,  – informavo Druskininkų savivaldybės Teisės ir civilinės metrikacijos vyriausioji specialistė Janina Sinkevičienė.

Gyvenamosios vietos deklaravimo paslaugas galima užsisakyti ir per Elektroninių valdžios vartų portalą, ir per gyvenamosios vietos deklaravimo informacinę sistemą (toliau – MGVDIS), https://mgvdisisorinis.registrucentras.lt.

Registrų centras informuoja, kad nuo kovo 1 d. nebegalima prisijungti naudojant vardą ir slaptažodį. Taip pat rekomenduojama naudoti Google Chrome naršyklę.

Startavus naujajai informacinei sistemos, kitos sistemos – MEPIS, LRGRIS, GVDIS – yra išjungtos.

Naujoji Metrikacijos ir gyvenamosios vietos deklaravimo informacine sistema sukurta įgyvendinant ES struktūrinių fondų finansuojamą projektą, kurio tikslas  - modernizuoti gyventojų registro funkcijas, civilinės būklės aktų registravimą, gyvenamosios vietos deklaravimą, asmens duomenų paiešką el. paslaugose ir kurti reikiamas duomenų mainų sąsajas su kitais registrais ir informacinėmis sistemomis.

„Atkreipiame dėmesį, kad elektroniniu būdu pildant prašymą užregistruoti naujagimio gimimą, automatiškai užpildomas ir prašymas dėl naujagimio gyvenamosios vietos deklaravimo, tačiau vaiko gyvenamoji vieta  bus priskirta pagal prašymą užregistruoti naujagimio gimimą pateikusio motinos ar tėvo gyvenamąją vietą“  - sakė J. Sinkevičienė.

Kilus klausimams, gyventojai civilinės metrikacijos klausimais gali kreiptis el.p.: janina.sinkeviciene@druskininkai.lt, tel. (8313) 53756, gyvenamosios vietos deklaravimo klausimais – el.p: agne.barstyte@druskininkai.lt, tel. (8313) 51244.

Sistemos naudotojai, pastebėję sistemos veiklos klaidas, apie jas gali informuoti el.p: mgvdis@registrucentras.lt arba tel.: (85) 265 8435

druskininku savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą