Raitininkų seniūno tikslas – paskiepyti 90 proc. gyventojų

Alytaus rajono savivaldybės Raitininkų seniūnija yra labiausiai nutolusi nuo rajono centro. Čia daug ežerų ir miškų, tad šiltuoju sezonu sulaukiama poilsiautojų ir vasarotojų iš miesto. Seniūnas įsitikinęs, kad gyventojams ypač svarbu saugotis koronaviruso.

Apie tai Raitininkų seniūnas Arūnas Laukaitis kalbėjo pasitarime su savivaldybės vadovais: vicemere Dalia Kitavičiene, administracijos direktore Gintare Jociunskaite, pavaduotoju Virgilijumi Pranskevičiumi. Pasitarimas vyko nuotoliniu būdu.

Seniūno nuomone, visiems gyventojams reikia pasiskiepyti nuo koronaviruso. Artėjant vasarai, neišvengiamai daugės kontaktų, tad didės ir rizika užsikrėsti pavojinga COVID-19 liga.

„Aiškinu žmonėms, kad skiepas padės apsisaugoti nuo šio viruso, tikiuosi, kad pasiskiepys 90 proc. Raitininkų seniūnijos gyventojų“ , – optimistiškai nusiteikęs seniūnas A. Laukaitis.

Pirminės sveikatos priežiūros centro direktorė Giedrė Ilgūnaitė džiaugėsi tokia seniūno pozicija bei informavo, kad vasaros pabaigoje jau gali pradėti veikti mobiliosios ambulatorijos, kurios vyks arčiau gyventojų namų. Jose bus atliekami medicininiai tyrimai, sveikatos patikrinimai, gydytojai skirs vaistus – bus teikiamos visos sveikatos priežiūros paslaugos, kaip ir įprastoje ambulatorijoje. Taip pat čia dirbs dantų gydytojas.

„Medikai vyks arčiau žmonių, mobiliosioms ambulatorijoms bus ieškoma vietų šalia patalpų, kuriose žmonės galėtų palaukti priėmimo“ , – sakė vicemerė D. Kitavičienė.

Viena iš socialinės pagalbos gyventojams paslaugų yra lankomoji priežiūra, kurią teikia Pivašiūnų globos namai. Raitininkų seniūnijoje lankomoji priežiūra taikoma 8 ligotiems žmonėms.

Kita rimta problema, pasak seniūno, yra stambios atliekos ir padangos, kurias žmonės palieka prie konteinerių, daugiausia - prie kelių Kampai–Lydekininkai ir Makniūnai–Ryliškiai. Seniūno nuomone, tarša sumažėtų, jeigu bent vieną mėnesį netoli seniūnijos pastatytų specialų konteinerį padangoms.

„Esame toli nuo stambių atliekų aikštelių, todėl žmonėms galėtume sudaryti sąlygas išmesti padangas arčiau jų gyvenamosios vietos, tuo pačiu mažiau būtų šiukšlinama aplinka. Kitas stambiąsias atliekas iš konteinerių aikštelių prašytume išvežti atliekų vežėjus“ , – siūlė Raitininkų seniūnas A. Laukaitis.

Seniūnijoje taip pat aktualus medžių kirtimas kapinėse. Kaip sakė savivaldybės administracijos direktorė G. Jociunskaitė, jau įvyko pirkimas dėl paslaugos visame rajone. Avariniai, pavojų keliantys medžiai kapinėse ir kitose viešose vietose bus šalinami.

Pasitarime su savivaldybės vadovais dalyvavusios rajono Viešosios bibliotekos Raitininkų ir Makniūnų filialų darbuotojos sakė, kad seniūnijos gyventojai per karantiną skaito daugiau knygų, yra apie 300 nuolatinių skaitytojų, 10-čiai gyventojų spaudiniai nešami į namus. Šiuo metu bibliotekininkės ruošiasi parodoms, vasaros renginiams, kurie vyks, jei dėl pandemijos bus leidžiama. Taip pat renginiams ruošiasi ir kultūros darbuotojai. Didžiausia planuojama šventė – jau tradicija seniūnijos gyventojams tapusios Petrinės birželio 29-ąją. Ji vyks, jeigu leis karantino sąlygos.

Administracijos direktorė G. Jociunskaitė pažymėjo, kad seniūno išsakyti klausimai bus svarstomi, ieškoma galimybių problemas spręsti.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą